שאלת את עצמך פעם מה הקשר בין האביב הערבי לטוויטר, בין סרבני חיסונים לאלגוריתם של פייסבוק או בין אחוז הגירושים בישראל לטינדר? בחוג לתקשורת אנחנו מאמינים שבעולם בו טכנולוגיות תקשורת חדשות משנות את החיים שלנו כל הזמן, מבחינה עסקית, חברתית ואפילו פיזית, חשוב להבין לעומק איך השפעה נוצרת דרכן ומעצבת בכך את המציאות בה כולנו פועלים. דווקא עכשיו, בצל איומים גדולים על הסביבה, הדמוקרטיה והבריאות שלנו, חובה להבין את כוחה של התקשורת להשפיע על כולנו וחובה עלינו לפעול כדי לרתום את הכוח הזה לטובת יצירת מציאות טובה יותר. התלמידים והתלמידות שלנו רוכשים.ות הבנה עמוקה לצד כלים עדכניים שמאפשרים השתלבות בשוק התקשורת: מעולמות הפרסום השיווק, דרך העיתונות, הדוברות, הפוליטיקה או ההייטק.
למה אצלנו?
רשימה חלקית: כי תוכנית הלימודים שלנו מחברת בין מדע לתכל'ס; כי רק אצלנו אפשר לקפוץ מקורס עם פרופ' שירה דביר-גבירצמן על יסודות מדעי ההשפעה לסדנת טלוויזיה עם ליאון רוזנברג או לסמינר בשיתוף עם פייסבוק ישראל; כי החוג שלנו קטן ואינטימי, עם יחס אישי וקרוב, שיעזור לך לפתח קול עצמאי וחופשי; כי אנחנו יושבים בתל אביב, בירת התקשורת של ישראל, ואנחנו מחוברים לכל הברנז'ה.
מה אפשר לעשות עם זה?
שיווק ופרסום, יח"צ ודוברות, פרינט ואונליין, רדיו וטלוויזיה וייעוץ תקשורתי. מפוליטיקה, דרך הנפקות הייטק ועד לארגוני בעלי חיים, כל מהלך רציני בעולם צריך תכנון וליווי תקשורתי.
איך אפשר ללמוד את זה?
הלימודים מורכבים בהתחלה מקורסי חובה וסדנאות מעשיות (51 ש"ס), ובהמשך גם מסמינרי מחקר, סדנאות בחירה וקורסי בחירה (11 ש"ס). את לימודי התקשורת אפשר לשלב עם לימודים בכל תחום אחר (מסלול דו-חוגי), ויש גם תוכנית לימודים ייחודית המשלבת את לימודי התקשורת עם קורסים מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, שמתמקדת בחברה הדיגיטלית ומציעה כלים להבנת חוכמת ההמונים, התמחויות בחברות הייטק, פיתוח אפליקציות ושיווק בגוגל ובפייסבוק.