תואר ראשון בבלשנות

תואר ראשון
3 שנות לימוד
דו-חוגי
0627 מסלול 0000

תואר ראשון בבלשנות: מה זה "לדעת שפה"?

אי פעם עצרת לחשוב האם למדת או נולדת עם השפה שלך? אי פעם חשבת מה מאפשר לנו, בני האדם, לתרגם את מחשבותינו לצלילים, ולתרגם צלילים שאנו שומעים בחזרה למחשבות? אם כן – מזל טוב, מקומך איתנו בחוג לבלשנות. זה המקום שלך לשאול את כל השאלות הגדולות על היכולת המופלאה ביותר של המין האנושי: האם יש חוקים אוניברסליים לכל השפות בעולם? למה קל כל כך ללמוד שפה שנייה בילדות – וכמעט בלתי אפשרי להשתלט על שפה חדשה בבגרות? והאם מחשבים אי פעם יבינו באמת את השפה האנושית?

למה אצלנו?

החוג לבלשנות באוניברסיטת תל אביב הוא הוותיק והגדול בארץ. החזון שלנו הוא לייצג מגוון מתודולוגיות וגישות תיאורטיות, במגוון תחומי מחקר – החל מפונטיקה, מורפולוגיה ותחביר, עבור בסמנטיקה ופרגמטיקה, ועד פסיכו-בלשנות, נוירו-בלשנות, בלשנות חישובית ורכישת שפה. המחקר וההוראה בחוג שמים דגש חזק על שיתופי פעולה בינתחומיים עם תחומים אחרים כמו מדעי המחשב, ביולוגיה, חקר המוח, פסיכולוגיה ולימודים קוגניטיביים. 

מה אפשר לעשות עם זה?

למי שלא רוצה להמשיך באקדמיה, תואר ראשון בבלשנות מאוניברסיטת תל אביב הוא מוצר מבוקש בהייטק, שכן כל החברות הגדולות (מגוגל ועד פייסבוק) עוסקות בעיבוד שפה טבעית, בין אם במנועי חיפוש, בזיהוי דיבור או בבינה מלאכותית. אם הייטק זה לא הקטע שלך, תמיד יש את המקצועות "המסורתיים" שידע בבלשנות תורם להם המון, כמו תקשורת, כתיבה, תרגום, עריכה לשונית (בלימודים בשילוב החוג ללשון עברית), פרסום, הוראת עברית או שפות אחרות, ומילונאות.

איך אפשר ללמוד את זה?

ניתן לשלב את לימודי הבלשנות עם לימודים מחוג אחר בכל פקולטה בקמפוס. יש שילובים מומלצים, כגון שילוב עם לשון עברית או עם מדעי המחשב, ויש גם מסלולים דו-חוגיים מיוחדים, מסלול פסיכו-בלשנות (בלשנות ופסיכולוגיה) ומסלול נוירו-ביולוגיה של השפה (בלשנות וביולוגיה במסגרת בית הספר סגול למדעי המוח).

התואר המוענק:

B.A בבלשנות

מספריית המקצועות

המטרה בלימודי הבלשנות היא למצוא ולנסח עקרונות אוניברסליים המאפיינים את כל השפות או מאפיינים וחוקים ספציפיים של לשון אחת או קבוצת לשונות.

 

אופי הלימודים - מסלול לימודי בלשנות

לימודי הבלשנות הם בני שלוש שנים ומטרתם להקנות כלים ושיטות להבנה וניתוח של שפות אנושיות. תוכנית הלימודים כוללת קורסים העוסקים בשפה על כל היבטיה – מבנה המשפטים והמילים ומשמעותם, מערכת הצלילים הלשוניים, ושיטות מחקר בחקר השפה. קורסים מתקדמים עוסקים בנושאים כמו הבסיס המוחי של היכולת הלשונית, עיבוד שפה בזמן אמת, תהליכים של רכישת שפה ראשונה ושניה, מודלים חישוביים של עיבוד ורכישת שפה, ועוד.
 
אפשרויות תעסוקה

•    היי-טק, בחברות העוסקות בעיבוד שפה טבעית ובינה מלאכותית 
•    עריכה לשונית / הוראת עברית (בשילוב עם לשון עברית)


 

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
יועץ אקדמי: דר' אוון-גרי כהן
03-6405026
ימי קבלה: בתיאום מראש
שעות: בתיאום מראש
בניין ווב חדר 403
לקבלת מידע נוסף יש לפתוח פניה במערכת הפניות בנושא: רישום/קבלה