תואר ראשון בלימודי אמנות התיאטרון

תואר ראשון
3 שנות לימוד
חד חוגי/דו חוגי
0811

תואר ראשון בתיאטרון ואומנויות הבמה: אני נינה!


אם ראית את הסדרה "חזרות" וחשבת לעצמך: "רגע, אבל אני נינה!" – אין ספק שמקומך איתנו בחוג לתיאטרון ואומנויות הבמה (בסדר, בסדר – מקומך גם ב"שחף" של צ'כוב). יש לך סיפור שחובה לספר? יש לך דמות שחובה לגלם? תמיד חלמת לביים את "חפץ" של חנוך לווין – אבל עם טוויסט פוסט-פאנקי? זה הזמן שלך. כבו את האורות, השתיקו את הטלפונים, המסך עולה וכל העיניים עליך.
 

למה אצלנו?


אנחנו יודעים לתת לך את כל מה שצריך כדי להבין, לחיות ולנשום תיאטרון – גם על הבמה וגם מאחורי הקלעים: משחק, בימוי, עיצוב במה, דרמטורגיה, תיאטרון בקהילה, הפקה ומחקר. אבל אנחנו לא רק נלמד, אנחנו גם ניצור: במסגרת החוג פועל תיאטרון האוניברסיטה, שמעלה הפקות של תלמידי החוג יחד עם הסגל, ככה שאפשר לסיים את התואר משופשפים כמו הקרשים של הקאמרי.

 

מה אפשר לעשות עם זה?


אפשר למצוא את בוגרי החוג לאמנות התיאטרון בתחומי המשחק, בימוי, מחזאות, עיצוב, ניהול תיאטראות בארץ ובעולם. שמות? יאללה: השחקנים ששון גבאי, יונה אליאן, מוני מושונוב, דליק ווליניץ, שלמה בראבא, איציק ויינגרטן, דביר בנדק, לימור גולדשטיין, טל פרידמן, צביקה הדר, רמי ורד, דן שפירא ועלמה זק, הבמאים חנן שניר, רות קנר, יעל קרמסקי, דודי מעיין, יגאל עזרתי, משה קפטן, סיני פתר ושיר גולדברג והמחזאים שמואל הספרי, הילל מיטלפונקט, עדנה מזי"א, שחר פנקס, חנה אזולאי-הספרי, אייל וייזר ועודד ליפשיץ. וזאת רשימה חלקית בהחלט.

 

איך אפשר ללמוד את זה?


בחוג לאומנות התיאטרון אפשר ללמוד תואר ראשון מורחב (חד-חוגי), או לשלב עם לימודים מחוג אחר (דו-חוגי) – לבחירתך. וחוץ מזה יש לנו שלושה מסלולים מיוחדים: מסלול לימודי תיאטרון קהילתי, מסלול לימודי בימוי ואת תוכנית המצטיינים במשחק – שתעניק לך תואר ראשון ושני בארבע שנים (ואולי, אולי את התפקיד של נינה ב"שחף" של צ'כוב).

 

התואר המוענק:


B.A באמנות התיאטרון

מספריית המקצועות

תחום זה עוסק באמנות התיאטרון. ההיבט העיוני עוסק בחקר התיאוריה של התיאטרון ותולדותיו, תוך בחינת תפקידו האמנותי, החברתי והתרבותי, לרבות יחסיו עם אמנויות אחרות.

 

ההיבט המעשי מקיף את העיסוקים השונים הקשורים להעלאת הפקה בימתית:  מחזאות, משחק, בימוי, עיצוב תפאורה ותלבושות. כמו כן, היבט זה מתייחס לשימוש בתיאטרון במסגרת פעילויות חברתיות, חינוכיות וקהילתיות.

 

אופי הלימודים - למה ללמוד תיאטרון?

לימודי התיאטרון הם בני 3 שנים ונועדו להקנות לתלמידות ולתלמידים ידע, הבנה והתנסות בכל תחומי אמנות התיאטרון, העיוניים, המחקריים והמעשיים. המטרה היא להציג בפניהם את מכלול תהליכי היצירה וההפקה הבימתית ולהכשירם למגוון עיסוקים בתחום, לפי בחירתם. לימודי התיאטרון העיוניים עוסקים באופן נרחב בתיאוריה של התיאטרון והדרמה ובתולדותיהם משחר ההיסטוריה ועד ימינו. הם כוללים קורסים הדנים ביסודות השפה התיאטרונית, סוגים וסגנונות של תיאטרון בתרבויות ובתקופות שונות, קריאה, ניתוח וביקורת של מחזות, מקומו של התיאטרון בחברה וזיקותיו הפוליטיות, האידאולוגיות והחברתיות, היחסים בין התיאטרון לאמנויות אחרות ועוד.

 

מרכיב נוסף ובלתי נפרד מתכנית הלימודים הוא התנסות בהיבטים המעשיים של העשיה התיאטרונית – משחק, בימוי, מחזאות, עיצוב במה ותיאטרון קהילתי-חברתי. זאת, במסגרת סדנאות, פרוייקטים והפקות בימתיות בהן ממלאים התלמידים את כל התפקידים בהתאם להתמחות ושנת הלימוד. כמו כן, הלימודים כוללים מפגשים של קריאת-מחזות, ביקורים בהצגות ובפסטיבלי תאטרון, פגישות, הרצאות ודיונים עם אנשי תיאטרון מהארץ ומחו"ל.

 

אפשרויות תעסוקה (בהתאם להתמחות)
  • משחק

  • בימוי

  • כתיבה ועיבוד של מחזות

  • ביקורת תיאטרון

  • עיצוב במה ותפאורה

  • הוראה

  • הדרכה והנחייה של חוגים וסדנאות

  • פסיכודרמה

  • הפקת מופעים

  • ניהול תיאטרונים ומוסדות תרבות  

 

 

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
ראש החוג: ד"ר דרור הררי
עוזרת מנהלית בכירה: דנה אורן
03-6408612
ימי קבלה: בתיאום מראש
בניין מקסיקו, חדר 105