מספריית המקצועות
תחום זה עוסק באמנות התיאטרון. ההיבט העיוני עוסק בחקר התיאוריה של התיאטרון ותולדותיו, תוך בחינת תפקידו האמנותי, החברתי והתרבותי, לרבות יחסיו עם אמנויות אחרות.
ההיבט המעשי מקיף את העיסוקים השונים הקשורים להעלאת הפקה בימתית: מחזאות, משחק, בימוי, עיצוב תפאורה ותלבושות. כמו כן, היבט זה מתייחס לשימוש בתיאטרון במסגרת פעילויות חברתיות, חינוכיות וקהילתיות.
אופי הלימודים - למה ללמוד תיאטרון?
לימודי התיאטרון הם בני 3 שנים ונועדו להקנות לתלמידות ולתלמידים ידע, הבנה והתנסות בכל תחומי אמנות התיאטרון, העיוניים, המחקריים והמעשיים. המטרה היא להציג בפניהם את מכלול תהליכי היצירה וההפקה הבימתית ולהכשירם למגוון עיסוקים בתחום, לפי בחירתם. לימודי התיאטרון העיוניים עוסקים באופן נרחב בתיאוריה של התיאטרון והדרמה ובתולדותיהם משחר ההיסטוריה ועד ימינו. הם כוללים קורסים הדנים ביסודות השפה התיאטרונית, סוגים וסגנונות של תיאטרון בתרבויות ובתקופות שונות, קריאה, ניתוח וביקורת של מחזות, מקומו של התיאטרון בחברה וזיקותיו הפוליטיות, האידאולוגיות והחברתיות, היחסים בין התיאטרון לאמנויות אחרות ועוד.
מרכיב נוסף ובלתי נפרד מתכנית הלימודים הוא התנסות בהיבטים המעשיים של העשיה התיאטרונית – משחק, בימוי, מחזאות, עיצוב במה ותיאטרון קהילתי-חברתי. זאת, במסגרת סדנאות, פרוייקטים והפקות בימתיות בהן ממלאים התלמידים את כל התפקידים בהתאם להתמחות ושנת הלימוד. כמו כן, הלימודים כוללים מפגשים של קריאת-מחזות, ביקורים בהצגות ובפסטיבלי תאטרון, פגישות, הרצאות ודיונים עם אנשי תיאטרון מהארץ ומחו"ל.
אפשרויות תעסוקה (בהתאם להתמחות)
-
משחק
-
בימוי
-
כתיבה ועיבוד של מחזות
-
ביקורת תיאטרון
-
עיצוב במה ותפאורה
-
הוראה
-
הדרכה והנחייה של חוגים וסדנאות
-
פסיכודרמה
-
הפקת מופעים
-
ניהול תיאטרונים ומוסדות תרבות