יש מי שרואה ריבוע שחור – ויש מי שרואה את יצירת המופת של קזימיר מילביץ'. זה המקום שלך להבין מדוע מיליוני אנשים מגיעים מדי שנה להצטלם עם המונה ליזה, למי שייך הפסל של נפרטיטי, שפוסל במצרים הפרעונית ומוצג היום בברלין, מה הקשר בין כתיבה ודימוי באמנות של יפן, ולמה אספנים מוכנים לשלם הון עתק תמורת בלון ענק בצורת כלב של ג'ף קונס. זה המקום שלך לנשום, לחשוב, לחלום, לכתוב ולדבר אמנות, לטעום מכל המדיות השונות, מאדריכלות ועד וידאו ארט, וכן – גם להרים גבה ביקורתית כשצריך.
למה אצלנו?
החוג לתולדות האמנות באוניברסיטת תל אביב הוא הטוב מסוגו בישראל ומשלב תכנית לימודים עשירה, עכשווית ומעודכנת הפרוסה על מרחבי יצירה שונים, מן העבר ועד העכשווי, ועם אפשרויות השתלבות בשדה האמנות המקומי. הלימודים בתל אביב מאפשרים מבט מקרוב ביצירות אמנות בגלריות ומגוון מוסדות מוזיאליים. מורי החוג הם חוקרים מובילים המאפשרים להתמחות בתרבות החזותית מן העת העתיקה ועד ימינו, מאירופה ועד מזרח אסיה. החוג מציע תוכנית דינמית ומגוונת אינטלקטואלית, הכוללת סיורים והתנסויות בארץ ובחו"ל.
מה אפשר לעשות עם זה?
עם תואר ראשון בתולדות האמנות מאוניברסיטת תל אביב אפשר לחקור, לעצב דעת קהל ולהשתלב במגוון מקצועות בעולם האמנות. אפשר גם לעסוק בהוראה ובהדרכה, בכתיבת ביקורת אמנות ובייעוץ לאספנים בשוק הפרטי, באוצרות ובמחקר. חיפוש קצר בגוגל מראה שהדמויות הבולטות והמשפיעות באמנות הישראלית למדו אצלנו בחוג שלנו.
איך אפשר ללמוד את זה?
במסלול מורחב (חד-חוגי) או בשילוב עם תחום לימודים אחר (דו-חוגי). המסלול המורחב (חד חוגי) כולל קורסים ייעודיים, סיורים בעולם ומפגשים עם עולם האוצרות. החל מהשנה השלישית ניתן לשלב את הלימודים עם הכשרה להוראה מטעם בית הספר לחינוך – המקנה בסופה גם תעודת הוראה. זהו השלב הראשון והמקדים המאפשר גם התפתחות למחקר ולימוד גבוה של האמנות.