תואר ראשון בפילוסופיה יהודית

תואר ראשון
3 שנות לימוד
דו-חוגי
0616 מסלול 0000

תואר ראשון בפילוסופיה יהודית: השולחן ערוך לכבודך
אי פעם עצרת לחשוב כמה זה מטורף שמכל העולם – עמנואל קאנט כתב לשלמה מימון שרק הוא הבין את הפילוסופיה שלו? אי פעם חשבת למה הקהילה היהודית החרימה את שפינוזה? אם כן – מקומך איתנו בלימודי פילוסופיה יהודית. זאת ההזדמנות שלך לפתוח את ארון הספרים היהודי, ולצלול ראש לספרות החוכמה שכתבו הוגים יהודים בארץ ובגולה – מימי בית שני ועד העת המודרנית, מהרמב"ם ועד עמנואל לוינס, מהרב קוק ועד ישעיהו ליבוביץ.

למה אצלנו?
החוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד באוניברסיטת תל אביב הוא חוד החנית של לימודי מחשבת ישראל, פילוסופיה יהודית וספרות חז"ל בארץ ובעולם. החוג משתף פעולה עם האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם, כמו אוקספורד, קיימברידג', פרינסטון, נוטרדאם והמבורג, ובסגל שלנו לא נדיר למצוא פרסי ישראל, פרסי ברונו, פרסי דן דוד ומלגות "אלון". וזה לא מפתיע, כי אנחנו מחויבים לעתיד של היהדות בישראל – ולהעמיד את דור העתיד של פילוסופיה יהודית.

מה אפשר לעשות עם זה?
עם תואר ראשון בפילוסופיה יהודית מאוניברסיטת תל אביב אפשר לצלול עמוק יותר בתואר השני, או להשתלב במחקר, בהדרכה, בעיתונות, במידענות, בספרנות, באוצרות, בארכיונים, בתיירות ועוד. אבל זאת רק ההתחלה. הפילוסופיה היהודית והתלמוד הם חלק בלתי נפרד מהזהות שלנו, והם צריכים להיות חלק משמעותי מהשיחה הערה שלנו על העתיד של עם ישראל ומדינת ישראל. לכן פתחנו את תוכנית אפיקים, שמציעה תואר ראשון ותעודת הוראה – כדי לתת גם לדור הבא את המפתחות לארון הספרים היהודי, מתוך תפיסה של יהדות כתרבות. תוכנית ההצטיינות מציעה מלגות קיום ושכר לימוד.


איך אפשר ללמוד את זה?
לימודי פילוסופיה יהודית לתואר ראשון הם תואר דו-חוגי, כלומר צריך לשלב אותם עם לימודים בחוג אחר. שילובים פופלריים כוללים תלמוד, פילוסופיה כללית או היסטוריה של עם ישראל.

 

התואר המוענק:

B.A בפילוסופיה יהודית

מספריית המקצועות

 

לימודי הפילוסופיה היהודית הם בני 3 שנים ומטרתם להציג מושגי ושאלות יסוד במחשבה היהודית לתקופותיה ולתחומיה השונים. 

במסגרת הלימודים מתוודעים התלמידים לזרמים מרכזיים במחשבה היהודית ולמשנתם של פילוסופים והוגים, החל מתקופת המשנה והתלמוד, דרך ימי הביניים, הקבלה והחסידות ועד לעת החדשה.

במסגרת זו נקראים ומנותחים כתבים מרכזיים מתקופות שונות תוך בחינת הקשרם ההיסטורי, כולל התייחסות למחשבה הציונית והיחסים בינה לבין המחשבה היהודית. כמו כן נבדק מקומה של המחשבה היהודית במסגרת ההקשר הרחב של המחשבה הכללית, וזאת באמצעות השוואתה לתורותיהם של פילוסופים לא יהודים וניתוח הקשרים ההדדיים ביניהן.

 

אפשרויות תעסוקה

הוראה

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
ראש החוג: פרופ' עומר מיכאליס
ימי קבלה: בתיאום מראש
לקבלת מידע נוסף יש לפתוח פניה במערכת הפניות בנושא: רישום/קבלה