תואר שני בלימודי בריאות הציבור

תואר שני
2 שנות לימוד
עיוני/מחקרי
0146

מבנה תכנית הלימודים


תלמידי כל המסלולים מחויבים להשתתף בסמינריונים מקצועיים במהלך התואר במסגרת בית הספר לבריאות הציבור והפקולטה לרפואה.
רופאים ובעלי תואר דוקטור (PhD) במקצועות רלוונטיים זכאים לפטורים מחלק מהקורסים. למידע נוסף בעניין זה יש להיכנס לאתר התוכנית.


מוסמך בבריאות הציבור (MPH) (במסלול כללי)

תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה פקולטטיים, קורסי חובה בסיסיים באפידמיולוגיה, בביוסטטיסטיקה ובשיטות מחקר. בנוסף על התלמיד להשתתף בקורסי בחירה לפי תכנית הלימודים ודרישות המנחה. 

 אופן לימוד עם עבודת גמר (29 ש"ס)
תכנית הלימודים היא כמקובל לתואר שני במדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה וכוללת קורסי חובה פקולטטיים, קורסי חובה של התוכנית, קורסי בחירה מתקדמים  ולפחות קורס בחירה כללי. 
עבודת המחקר של תלמידים במסלול זה תתבצע בתחום הרלוונטי לבריאות הציבור. מטרת העבודה היא לאפשר לתלמיד להוכיח מחשבה עצמאית, תכנון מחקר ויכולת לאסוף, לעבד ולדווח על ממצאי המחקר. היקף העבודה צריך להתאים לתקופת מחקר של כשנה. עד תום השבוע הראשון של הסמסטר השלישי ללימודים (תחילת שנה ב') חייב כל תלמיד במסלול זה להגיש הצעת מחקר לתיזה בהנחיית חבר סגל בדרגת מרצה ומעלה במסלול הרגיל. על התלמיד לסיים את כל חובותיו לתואר תוך 3 שנים לכל היותר.

אופן לימוד ללא עבודת גמר (39 ש"ס)
תכנית הלימודים היא כמקובל לתואר שני במדרשה לתארים מתקדמים בפקולטה לרפואה וכוללת קורסי חובה פקולטטיים (4.5 ש"ס), קורסי חובה של התכנית (16 ש"ס) וקורסים לפי מסגרות בחירה (18.5 ש"ס).
במקום עבודת גמר (תזה), יידרש התלמיד להתנסות מחקרית בהנחיית אחד מחברי הסגל של בית הספר לבריאות הציבור שאושר להנחות פרויקט גמר. ההתנסות תהיה בהיקף המקביל ליום עבודה בשבוע במהלך שלושה חודשים ובסיומה יגיש פרויקט מסכם לפי דרישת המנחה. הפרויקט יהיה על אחד הנושאים בהם עסק התלמיד במהלך ההתנסות ויכלול ניתוח נושא בתחום בריאות הציבור באמצעות איסוף נתונים בהיקף מצומצם או לחילופין חיפוש ספרות שיטתי וניתוח-על של מספר מחקרים. התלמיד יידרש לסכם ממצאיו בכתב בדיון מקיף ובקורתי בנושא הכולל הצגת הבעיה, תיאור שיטות עבודתו, ממצאי המחקר והצעת דרכי פתרון לבעיה.

למידע נוסף על תוכנית הלימודים  בבריאות הציבור מסלול כללי » 
 
 

מוסמך בבריאות הציבור במסלול קידום בריאות

מטרות מסלול זה הן:
1.    להכשיר אנשי מקצוע ממגוון תחומים כגון קלינאים, חוקרים, מחנכים ומומחי תקשורת עם ידע בתחום קידום בריאות. אנשי מקצוע אלה יוכלו לתכנן, לקדם, ליישם ולהעריך תכניות של קידום בריאות במסגרות שונות, כולל מערכת הבריאות, מערכת חינוך, התעשיה והתקשורת.
2.    לעודד שינוים בקהילה ובמדינה. שינוים אלו כרוכים בעיצוב הרגלי בריאות כחלק מאורח חיים, שינויי סביבה חברתית ופיזית התומכים בבריאות האוכלוסייה, שינוים בחקיקה, יישום של חוקים קיימים ואכיפה, שינוי עמדות והתנהגות בקהילה ועידוד נותני השירות להטמיע קידום בריאות בתוך מערכת הבריאות.
 
אופן לימוד עם עבודת גמר (34 ש"ס)
תכנית הלימודים כוללת קורסי חובה פקולטטיים, קורסי חובה של התכנית וקורסי בחירה מתקדמים של המסלול.
עבודת המחקר של תלמידים במסלול זה תתבצע בתחום הרלוונטי לקידום בריאות/בריאות הציבור בכפוף לדרישות התוכנית.
היקף העבודה צריך להתאים לתקופת מחקר של כשנה. עד תום השבוע הראשון של הסמסטר השלישי ללימודים (תחילת שנה ב') חייב כל תלמיד במסלול זה להגיש הצעת מחקר לתיזה בהנחיית חבר סגל בדרגת מרצה ומעלה. על התלמיד לסיים את כל חובותיו לתואר תוך 3 שנים לכל היותר.

 אופן לימוד ללא עבודת גמר (42 ש"ס)
תכנית הלימודים במסלול ללא עבודת גמר כוללת קורסי חובה בפקולטה, קורסי חובה בתוכנית, קורסי בחירה מתקדמים של המסלול וקורסי בחירה כלליים .
במקום עבודת גמר (תזה), יידרש התלמיד להתנסות מחקרית בהנחיית אחד מחברי בית הספר לבריאות הציבור. ההתנסות תהיה בהיקף המקביל ליום עבודה בשבוע במהלך שלושה חודשים ובסיומה יגיש פרויקט מסכם לפי ההנחיות.
 
למידע נוסף על תוכנית הלימודים בבריאות הציבור במסלול קידום בריאות » 
 
 

מוסמך בבריאות הציבור במסלול ניהול מערכות בריאות

המסלול נועד להכשיר סטודנטים ברמה מדעית ויישומית גבוהה בתחומי הניהול על בסיס ידע והבנה בתחום בריאות הציבור, אשר הינו הכרחי להבנת המאפיינים הייחודיים של תחום ניהול זה. הלימודים במסלול יקנו ידע וכלים מתקדמים לניתוח והבנת מערכת הבריאות, לארגון ולניהול עד לרמת המרפאה והם משלבים לימודי בסיס בבריאות הציבור ולימודים בניהול תוך התמקדות במבנה מערכת הבריאות, במאפייניה ובבעיות הייחודיות לה.
בוגרי המסלול יוכלו להשתלב במגוון תפקידים בשדרה הניהולית של שירותי הבריאות בישראל וכן לשפר את יכולותיהם להבין ולנתח את מערכת הבריאות בהיבטים שונים, לקרוא דו"חות כספיים, לבצע ניתוחי עלות-תועלת, לקבל החלטות בתחום הבריאות, לבחון טכנולוגיות חדשות ועוד. על התלמיד לסיים את כל חובותיו לתואר תוך 3 שנים לכל היותר.
 
 אופן לימוד עם עבודת גמר (36 ש"ס)
תכנית הלימודים במסלול עם עבודת גמר (תיזה) כוללת קורסי חובה בפקולטה, קורסי חובה בתכנית וקורסי מסלול: בסיסיים, מתקדמים ובחירה. עבודת המחקר של תלמידים במסלול זה תתבצע בתחום הרלוונטי לניהול מערכות בריאות/בריאות הציבור בכפוף לדרישות התוכנית.
היקף העבודה צריך להתאים לתקופת מחקר של כשנה. עד תום השבוע הראשון של הסמסטר השלישי ללימודים (תחילת שנה ב') חייב כל תלמיד במסלול זה להגיש הצעת מחקר לתיזה בהנחיית חבר סגל בדרגת מרצה ומעלה. 

 אופן לימוד ללא עבודת גמר (45 ש"ס)
תכנית הלימודים במסלול ללא עבודת גמר כוללת קורסי חובה בפקולטה, קורסי חובה בתוכנית וקורסי מסלול: בסיסיים, מתקדמים ובחירה. במקום עבודת גמר (תזה), יידרש התלמיד להתנסות מחקרית בהנחיית חבר סגל בבית הספר לבריאות הציבור, בפקולטה לרפואה או בפקולטה לניהול שבאוניברסיטת תל אביב. גם נושאי תפקידים בכירים במערכת הבריאות (לפי ההנחיות שבאתר) מנחים סטודנטים במסלול ההתנסות תהיה בהיקף המקביל ליום עבודה בשבוע במהלך שלושה חודשים ובסיומה יגיש פרויקט מסכם לפי ההנחיות.

למידע נוסף על תכנית הלימודים בבריאות הציבור במסלול ניהול מערכות בריאות »

 
 

מוסמך בבריאות הציבור - התוכנית עבור סטודנטים לרפואה (MD-MPH)


התפתחות הטכנולוגיה, היכולות הרפואיות, כמויות המידע והידע הנרכשים בעידן המודרני, גורמים לשגשוג התמחויות ותת-התמחויות רבות בתחום הרפואה ובריאות הציבור. יחד עם זאת גדל הפער בין פוטנציאל יכולת האבחון והטיפול הרפואי, לבין האפשרות לספקן לקהל הרחב. הרופא עומד מול דילמות שעולם הרפואה לא הכיר בעבר כגון מגבלות סל הבריאות. אחת הדרכים לצמצם את הפער היא באמצעות חיזוק תחום בריאות הציבור המאגד בתוכו נושאים מגוונים כגון רפואה מונעת, הערכת טכנולוגיות רפואיות וקביעת מדיניות בריאות מושכלת ויעילה.
תכניות משולבות MD-MPH נלמדות באוניברסיטאות המובילות בעולם. .
כדי לקבל תואר MD-MPH מאוניברסיטת תל אביב, מלבד חובות לימודי הרפואה, נדרש הסטודנט ללמוד בתוכנית MPH במגמה מחקרית עם תזה עם היקף קורסים של 30 ש"ס. עבודת גמר זו תקנה לסטודנטים במסלול זה פטור מעבודת גמר לתואר MD.
בוגר השנים הפרה קליניות יוכל לקחת שנת הפסקה מלימודי הרפואה, שנה בה הוא יוכל להשלים את דרישות הקורסים לתואר שני בבריאות הציבור (MPH) עם תזה. לאחר שנה, בתום לימודי ה- MPH יחזור הסטודנט ללימודי הרפואה וישתלב בלימודים הקליניים ובכך יסיים את לימודי הרפואה.

למידע על תכנית הלימודים בריאות הציבור עבור סטודנטים לרפואה ( MD-MPH) »
 

 

תוכניות שיכולות לעניין אותך

שילובים מעניינים ותוכניות מיוחדות

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

לייעוץ ולפרטים נוספים
ראש התכנית: פרופ' ליאת לרנר- גבע
ראש החוג לקידום בריאות: פרופ' לאה רוזן
יועץ מסלול ניהול מ.בריאות: ד"ר תומר זיו - ברן
מזכירת תכנית(כל המסלולים): גב' ליבי מנור
03-6409040
חדר 901 א', בניין סאקלר, פקולטה לרפואה