תואר ראשון בחוג להיסטוריה של עם ישראל

תואר ראשון
3 שנות לימוד
דו-חוגי
0677

תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל: לגלות את השורשים שלך


אי פעם עצרת לחשוב איך זה יכול להיות שהעם היהודי שמר על זהותו במשך שלושת אלפים שנה? אי פעם חשבת איך נראתה המשפחה היהודית בפולין ובפרס, מה קראו ובמה האמינו בספרד ובתימן? ובעצם, איך כל כך הרבה קהילות הצליחו לעשות בבת אחת מדינה אחרי כל השנים האלה בגלות? אם השאלות האלה מסקרנות אותך – מקומך איתנו בחוג להיסטוריה של עם ישראל. זאת ההזדמנות שלך לחקור את העבר, ההווה והעתיד של אחד העמים העתיקים והמסקרנים בעולם.

 
למה אצלנו?


כי בחוג להיסטוריה של עם ישראל מחכה לך הסגל הטוב ביותר להיסטוריה בארץ, במבט ביקורתי ועם דגש מיוחד על החברה והתרבות היהודית שהתגבשו במרכזים השונים בגולה – ובמפגש שלהם עם דתות, תרבויות ועמים אחרים. מה עוד? החוג להיסטוריה של עם ישראל מציע פרקים חשובים בהיסטוריה הכללית לצד היכרות מעמיקה עם ארון הספרים היהודי. 

 
מה אפשר לעשות עם זה?


עם תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל אפשר להמשיך איתנו את המסע המדהים של היהודים גם לתואר שני, או להשתלב מיד בשוק העבודה. לתואר שלנו יש ביקוש במוזיאונים, בארכיונים, במכוני מחקר, בגופי תרבות, בכלי תקשורת ובשורה של משרות בשירות הציבורי (משרד החוץ, משרד החינוך, משרד הביטחון ועוד) ובמוסדות יהודיים בארץ ובחו"ל.

 
איך אפשר ללמוד את זה?


תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל אפשר ללמוד יחד עם חוג אחר באוניברסיטה (דו-חוגי), או להחליט אחרי השנה הראשונה להתמקד רק בהיסטוריה של עם ישראל (חד-חוגי) – במסלול ההצטיינות שלנו. בשני המסלולים יש בהתחלה קורסי מבוא, ואחר כך צריך לבחור תקופה אחת להתמקד בה: העת העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת והעת החדשה.

 

התואר המוענק:

B.A בהיסטוריה של עם ישראל

מספריית המקצועות

לימודי ההיסטוריה של עם ישראל הם בני 3 שנים ומטרתם להקנות ידע וכלים להבנה וניתוח של תהליכים היסטוריים בתולדות העם היהודי ושל המגמות הייחודיות המאפיינות את התפתחותו לאורך הדורות, מהעת העתיקה, דרך ימי הביניים ועד העת החדשה. המטרה היא לבחון הן את התמורות והשינויים והן את מגמות ההמשכיות והרציפות המאפיינים את ההיסטוריה היהודית.

 

הלימודים כוללים קורסים שדנים בתהליכים המדיניים, החברתיים, הכלכליים והרוחניים שעברו על עם ישראל בתקופות השונות, במרכזים השונים של עם ישראל ויחסי הגומלין ביניהם ובקשר שבין תולדות העם היהודי לתולדות העמים האחרים. כמו כן, מתוודעים התלמידים למקורות ולשיטות המחקר של המורשת וההיסטוריה היהודית.

 

אפשרויות תעסוקה
  • עבודה בארכיונים ובמכוני מחקר של משרדי ממשלה ומוסדות ציבוריים ואקדמיים
  • פרשנות ועבודה עיתונאית באמצעי התקשורת
  • הדרכת סיורים
  • הוראה

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
יועץ אקדמי: פרופ' חוי דרייפוס
ימי קבלה: בתיאום מראש
מזכירות החוג: טל אלון
03-6409277
ימי קבלה: בתיאום מראש
בניין קרטר, חדר 206