תואר ראשון בלימודי היסטוריה כללית

תואר ראשון
3 שנות לימוד
דו-חוגי
0621 מסלול 0000

כדי להתקבל לתוכנית, עליך לעמוד בדרישות הקבלה הכלליות של האוניברסיטה   בתנאי הסף ובדרישות הקבלה של החוג

תנאים בסיסיים מצטברים לקבלה

אפיקי קבלה

ציון התאמה

ציון התאמה 500 לפחות

פסיכומטרי

ציון פסיכומטרי (כללי) 450 ומעלה וגם זכאות לבגרות העונה על דרישות האוניברסיטה

ללא פסיכומטרי

ממוצע בגרות 102 ומעלה

או

תעודת סיום תיכון מחו"ל השקילה לבגרות ישראלית : ממוצע 90 ומעלה ( בסולם ציונים ישראלי )

או

ממוצע ציוני בגרות ( ללא בונוסים ) במקצועות הומניים* 85 ומעלה

או

בגרות וגם שלושה קורסי מוק שנלמדו באוניברסיטת תל אביב , מתוכם שניים לפחות בתחום מדעי הרוח בציון של 80 לפחות בכל אחד

או

זכאות לתעודת בגרות וגם השכלה אקדמית ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בהיקף 30 ש"ס אקדמיות לפחות בממוצע 85 ומעלה

או

תואר בוגר תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג 

או

בעלי תואר מוסמך תואר שני ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג

או

גיל 40 ומעלה וגם זכאות לתעודת בגרות

דגשים חשובים

  • מקצועות חובה הומניים המופיעים בתעודת הבגרות מתוך הרשימה הבאה: תנ"ך, הבעה עברית (כולל עברית לבעלי תעודת בגרות ערבית, ועברית לאקסטרנים), ידע העם והמדינה/תולדות עם ישראל, היסטוריה, אזרחות, ספרות, מחשבת ישראל, אנגלית (ושפה זרה נוספת – אם יש). 
  • קבלה במסגרת אפיק מעבר מהאו"פ:  מועמדים המבקשים להתקבל דרך אפיק המעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, נדרשים ללמוד 6 קורסים בהיקף כולל של 36 נקודות זכות  בממוצע 80 לפחות. מועמדים המבקשים להירשם באפיק המעבר לחוג שאינו מופיע ברשימת החוגים של הפקולטה למדעי הרוח, יגישו בקשה לקבלה חריגה, לוועדת קבלה של הפקולטה למדעי הרוח בצירוף גיליון ציונים. הקבלה באפיק זה הינה לשנה א'. 
  • קבלה במעמד "לא מן המניין" - סטודנטים שיתקבלו במעמד זה משום שחסרה להם בחינת בגרות, נדרשים להשלים את הבחינה החסרה עד סוף השנה הראשונה ללימודיהם. על המועמדים הנ"ל  למלא טופס מספר 1 המהווה תחליף לתעודת בגרות עד לקבלת אישור זכאות ממשרד החינוך. תלמיד שידחה בחינתו למועד קיץ של הבחינה, מסתכן בכך שתוצאות הבחינה לא יגיעו במועד ודבר זה יגרום להפסקת לימודיו. מעמד "לא מן המניין" אפשרי אך ורק לשני הסמסטרים הראשונים ללימודים באוניברסיטה. בשום מקרה לא תתאפשר הארכת מעמד זה לסמסטר שלישי.
  • מסלול דו–חוגי: היסטוריה וחוג לימודים נוסף
  • מסלול חד–חוגי: מיקוד הלימודים בהיסטוריה כללית החל משנת הלימודים השניה. למסלול המורחב מתקבלים תלמידים מצטיינים בתום שנת לימודיהם הראשונה, שהשיגו ממוצע של 85 לפחות בחוג להיסטוריה כללית וממוצע 80 בחוג השני.


 

  • החוג מתמחה בתולדותיה של תרבות המערב, בארצות התהוותה ובאזורי התפשטותה. מטרתו להקנות לתלמידיו מושגי יסוד וכלים להבנת הציוויליזציה המערבית על שלוחותיה. הלימודים מתחלקים לארבעה תקופות גדולות:
  • התקופה העתיקה (יוון, העולם ההלניסטי, רומא, פרס, ביזנטיון)
  • ימי הביניים האירופאים
  • העת החדשה המוקדמת (המאות 15-18) באירופה ומעבר לאטלנטי
  • העת החדישה (המאות 19-20) - לימודי העת החדישה מתחלקים לארבע זירות גאוגרפיות עיקריות אך יש בהם גם ראייה גלובלית:  אירופה המרכזית והמערבית » רוסיה ואירופה המזרחית » ארצות הברית » אמריקה הלטינית 
  •  במסגרת הסמינרים הלימודים מתפרסים על סוגי היסטוריה שונים: היסטוריה פוליטית, היסטוריה חברתית ותרבותית, מגדר בהיסטוריה, היסטוריה כלכלית-חברתית, היסטוריה של החשיבה המדעית והחברתית, הקשר בין מדע לפוליטיקה וחברה, ושיטות לניתוח סוגי מקורות שונים: ניתוח טקסטים כתובים, היסטוריה ויזואלית והיסטוריה שבעל פה.
  • סדנת חשיבה היסטורית, שו"ת ייחודי המקנה כלי מחקר וכתיבה בסיסיים (חיפוש בספרייה משולב באינטרנט; ניתוח מקורות; קריאה בטקסטים וכישורי כתיבה).    
  • קורסי שו"ת (שיעור ותרגיל) מציעים מבוא לסוגיות המרכזיות לכל תקופה, באמצעות קריאת מקורות ראשוניים, ניתוח תעודות, והיכרות עם הגישות החדשות במחקר ההיסטורי.
  • שיעורי הבחירה מציגים נושאי חתך רחבים בסוגיות מרכזיות, כגון תולדות הנצרות, היסטוריה בראי הקולנוע, קולוניאליזם ואימפריאליזם, התפתחות ארה"ב, היסטוריה של נשים, תרבות עממית ועוד.
  • הסמינרים מציעים עבודה אינטנסיבית ומעמיקה בקבוצת לימוד על סוגיה היסטורית על סמך מבחר מסמכים ראשוניים. יש מבחר רחב לבחירה לפי תחומי העניין המועדפים. בשנים האחרונות הוצעו למשל סמינרים על כישוף ומכשפות בעת החדשה המוקדמת, אוטוביוגרפיות בימי הביניים המאוחרים, הדת הזורואסטית, העולם הרומי, דת ומדע במאה ה- 17, תרבות סוף המאה ה- 19, צמיחת הקפיטליזם בארה"ב, תרבות וטרור בבולשביזם, ברזיל במאה ה- 19, המיניות באמריקה, היסטוריה של הפסיכולוגיה, היסטוריה של הרפואה המערבית ונשים מנהיגות חברתיות באמריקה הלטינית.
  • לימוד שפה זרה שנייה חשוב לעיסוק בהיסטוריה של תרבויות העבר. כל תלמידי החוג נדרשים ללמוד ברמת מתחילים בשפה זרה שנייה ולהשיג בה ציון עובר. אנחנו מעודדים תלמידים ללמוד גם שפה ברמת מתקדמים.

תוכניות שיכולות לעניין אותך

שילובים מעניינים ותוכניות מיוחדות

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב