לימודי תלמוד וספרות העת העתיקה תואר שני

לימודים מתקדמים בספרות הבית השני ובמקורות התורה שבעל-פה לדורותיה
  • מסלולי הלימוד
  • תעסוקה
תואר שני בתלמוד וספרות העת העתיקה (0683)

התואר המוענק:

M.A בתלמוד

תלמוד וספרות העת העתיקה תואר שני

לימודי תואר שני המותאמים למורים תושב"ע - הלימודים מתאימים לכל מי שרוצה להתמחות בלימודי תלמוד וספרות העת העתיקה ובכלל זה למורים לתושב"ע בעלי בוגר (תואר ראשון) ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג

תחומי לימוד:

• ספרות חז"ל לרבדיה
  • ספרות הבית השני לגווניה

מסלולי לימוד:

• מחקרי (עם עבודת גמר)
  • עיוני (ללא עבודת גמר)

אפשרויות תעסוקה:

»  מחקר » הוראה » חינוך יהודי בתפוצות  » עיתונאות » ועוד

אודות

במסגרת החוג  לפילוסופיה יהודית ותלמוד קיימת התמחות בתלמוד וספרות העת העתיקה (מסלול 0683) . בהתמחות זו נלמדים שני תחומים: ספרות הבית השני וספרות חז"ל . תחומים אלה כוללים את ספרות החכמה היהודית, הספרות האפוקליפטית, הספרות החיצונית ומגילות מדבר יהודה בתקופת הבית השני, ואת ספרות התורה שבעל-פה בתקופת חז"ל (המשנה, התוספתא, מדרשי ההלכה והאגדה, שני התלמודים: הבבלי והירושלמי, ואף ספרות הגאונים והראשונים מן התקופה הבתר-תלמודית).

מסגרת זו מפגישה את התלמיד עם נושאי העיון המרכזיים של מרחב יצירה רחב זה והתקופות שהוא משקף: יהדות ונצרות, כיתות וגנוזיס, הלכה ומשפט עברי, זרמים במחשבת חז"ל, התכנים העיוניים של התפילה, המיסטיקה והמאגיה היהודית הקדומה ועוד. שיטת הלימוד היא היסטורית-תרבותית-טקסטואלית: היא מדקדקת בלשון המקורות ומפרשת אותם לפי תנאי הזמן והמקום, עוסקת בהתהוות המקורות, בתולדות הנוסח שלהם ובתולדות האמונות והדעות הנשקפות מהם.

להקנות לתלמידים את הכלים הדרושים לגישה עצמאית וביקורתית לספרות הבית השני ולמקורות התורה שבעל-פה לדורותיה ולתחומיה השונים בספרות ההלכה והאגדה, ולנתח את המקורות והחיבורים השונים מן ההיבט הטקסטואלי, הספרותי, ההיסטורי וההלכתי.
התלמידים יכולים להשתתף בתכנית לימודים מיוחדת בבית-הספר לחינוך, המקנה תעודת הוראה בתורה שבעל-פה ובפילוסופיה יהודית.

לימודי תואר שני מותאמים למורים לתושב"ע

לפרטים נוספים על לימודי תואר שני מותאמים למורים »

מלגות

מלגות החוג, ביה"ס למדעי היהדות וארכיאולוגיה והפקולטה למדעי הרוח