לימודי היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות תואר שני

מחקר ייחודי המשלב מדעים, רוח וחברה
  • קורסים לדוגמא
תואר שני בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות (0659)

התואר המוענק:

M.A בהיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות

היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות תואר שני
  • אתגר אינטלקטואלי ייחודי, במפגש שבין מדעי הטבע והמדעים המדויקים לבין מדעי הרוח והחברה
  • התבוננות מעמיקה בביטוייה השונים של התרבות האנושית: מדע, פילוסופיה, אמנות, פוליטיקה ועוד

נושאי לימוד נבחרים:

• היסטוריה של הידע המדעי מהעת העתיקה ועד ימינו
  • הפילוסופיה והסוציולוגיה של מדעי החיים
  • ההיסטוריה והפילוסופיה של המתמטיקה
  • ההיסטוריה והפילוסופיה של הפיסיקה
  • ההיסטוריה האינטלקטואלית של תרבות המערב ושל המדע במרחב המוסלמי
  • חברת הרשת, האינטרנט והתרבות בעידן הדיגיטלי

מסלולי לימוד:

• מחקרי (עם תזה)
  • עיוני (ללא תזה)

אודות הלימודים

הלימודים מתקיימים במסגרת המכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות ע"ש כהן. מכון כהן מציע לתלמידיו אתגר אינטלקטואלי ייחודי, בנקודת המפגש שבין מדעי הטבע והמדעים המדוייקים לבין מדעי הרוח והחברה. מגוון רב של קורסים בתחומי ידע שונים מעניקים כלים להתבוננות ביקורתית ומעמיקה, מתוך פרספקטיבה רחבה, בביטוייה השונים של התרבות האנושית : מדע, פילוסופיה, אמנות, פוליטיקה, טכנולוגיה ועוד.

במוקד פעילותו של מכון כהן עומדים המחקר וההוראה על אודות ההיסטוריה, הפילוסופיה והסוציולוגיה של המדעים המדויקים, של מדעי הטבע ושל מדעי האדם, וכן של העשייה הטכנולוגית האמנותית והתרבות הדיגיטלית.

מטרת הלימודים היא להעמיק את הידע וההבנה בהיבטים היסטוריים ופילוסופיים שונים של מדעי הטבע, החברה והאדם לתקופותיהם, תוך בחינה ביקורתית של יחסי הגומלין בין המדע לבין ההקשרים הרעיוניים, החברתיים, הפוליטיים והתרבותיים, שבהם הוא פועל.

מסלולי הלימוד

• המסלול העיוני: הינו מסלול שבו תכנית הלימודים אינה כוללת כתיבת  עבודת תזה אלא פרויקט גמר ומבחן בע"פ.
  • המסלול המחקרי: הינו מסלול שבו על הסטודנטים לכתוב עבודת תזה בתחום התמחותם.

ראש המכון: פרופ' שאול קציר,  skatzir@tauex.tau.ac.il

סגל החוג

ד"ר אחמד אע'באריה, ד"ר אורי בלקינד, ד"ר סנאית גיסיס, פרופ' חוה יבלונקה, ד"ר עדו יעבץ, ד"ר אהוד לם, , פרופ' ליאו קורי, פרופ׳ שאול קציר, פרופ׳ יוסף שורץ, פרופ' קרלו שטרנגר, פרופ' שבתאי אונגורו (אמריטוס), פרופ' ז'וזה ברונר (אמריטוס), פרופ' מנחם פיש (אמריטוס), פרופ' רבקה פלדחי (אמריטה), פרופ'  גדעון פרוידנטל (אמריטוס), פרופ' משה צוקרמן (אמריטוס).

עוזרת מינהלית: דנה וורונה
א, ב, ד, ה, 10:00-14:00, יום ג' 13:00-15:00