לימודי היסטוריה כללית תואר שני

העמקה ועדכון בחזית המחקר ההיסטורי ורכישת כלים למחקר עצמאי במגוון רחב של התמחויות
  • מסלולי הלימוד
  • תעסוקה
תואר שני בהיסטוריה כללית (0621)
תואר שני בהיסטוריה כללית - סמסטר ב' (0621)
לימודי היסטוריה כללית תואר שני

מגוון רחב של גישות מחקריות והתמחויות:

היסטוריה חברתית ותרבותית » היסטוריה פוליטית » היסטוריה בינלאומית ודיפלומטית » היסטוריה של מגדר » היסטוריה של המשפחה » היסטוריה אינטלקטואלית ושל הרעיונות » מיקרו-היסטוריה » היסטוריה וזיכרון » היסטוריה של הדת » ובעיקר שילובים בין גישות שונות לחקר העבר שכן לא ניתן לבודד ולמדר תופעות אנושיות להיבט אחד שלהן.

7 מגמות לימודים:

העת העתיקה » ימי הביניים » העת החדשה המוקדמת (מאות 18-15) » אירופה בעת החדישה » ההיסטוריה של ארצות הברית » ההיסטוריה של אמריקה הלטינית » היסטוריה של רוסיה ומזרח אירופה

מסלולי לימוד:

• עיוני (ללא עבודת גמר)
  • מחקרי (עם עבודת גמר)

» תכנית לימודים אישית המותאמת לכל תלמיד על-ידי יועץ

לימודי התואר השני מכוונים להעמיק את הידע של התלמידים בתחומי ההיסטוריה ולהקנות להם התמחות במגמה ובתקופה שהם בחרו. לימודי התואר השני מתאפיינים בדגש מתודולוגי ותיאורטי. הם מבקשים להעניק ידע וגישות עדכניות ולהקנות לתלמידים כלים למחקר עצמאי ולגישה ביקורתית, המבוססת על היכרות עם אסכולות המחקר החדשניות.

סגל החוג

ראש החוג: פרופ'  חררדו לייבנר  ibner@tauex.tau.ac.il

סגל החוג:

ד"ר דומניקו אגוסטיני,  פרופ'  גדי אלגזי,  פרופ'  סילבי הוניגמן, פרופ'  תמר הרציג, פרופ'  מיכאל זכים, פרופ'  יגאל חלפין, ד"ר אמיר טייכר, ד"ר נעמה כהן הנגבי, פרופ'  דוד כ"ץ, פרופ' חררדו לייבנר, פרופ'  אבשלום לניאדו, פרופ'  יוסי מאלי,  פרופ'  בילי מלמן, פרופ'  אייל נווה, ד"ר אורי פרויס, פרופ' יונתן פרייס, פרופ'  אביעד קליינברג, ד"ר ורה קפלן, ד"ר עודד רבינוביץ, פרופ'  איריס רחמימוב, פרופ'  רענן ריין, ד"ר יעל שטרנהל, ד"ר מיכל שפירא, ד"ר שגיא שפר.

מגמת העת העתיקה –פרופ' סילבי הוניגמן
מגמת ימי-הביניים –פרופ' גדי אלגזי