לימודי היסטוריה כללית תואר שני

רכישת כלים למחקר עצמאי במגוון רחב של התמחויות
  • מסלולי הלימוד
  • תעסוקה
תואר שני בהיסטוריה כללית - סמסטר ב' (0621)
לימודי היסטוריה כללית תואר שני

מגוון רחב של גישות מחקריות והתמחויות:

היסטוריה חברתית ותרבותית » היסטוריה פוליטית ודיפלומטית » היסטוריה של מגדר » היסטוריה של המשפחה » היסטוריה של הרעיונות » היסטוריה של רוסיה ומזרח אירופה»

7 מגמות לימודים:
העת העתיקה » ימי הביניים » העת החדשה המוקדמת (מאות 18-15) » אירופה בעת החדישה » ההיסטוריה של ארצות הברית » ההיסטוריה של אמריקה הלטינית »חדש! תכנית בינאוניברסיטאית בלימודי רוסיה ומזרח אירופה»

מסלולי לימוד:

• מחקרי (עם עבודת גמר)
  • עיוני (ללא עבודת גמר)

» תכנית לימודים אישית המותאמת לכל תלמיד על-ידי יועץ

לימודי התואר השני מכוונים להעמיק את הידע הכללי של התלמידים בתחומי ההיסטוריה ולהקנות להם התמחות במגמה ובתקופה בה בחרו להתמחות. לימודי התואר השני מתאפיינים בדגש מתודולוגי ותיאורטי. הם מבקשים להקנות לתלמידים כלים למחקר עצמאי ולגישה ביקורתית, המבוססת על היכרות עם אסכולות המחקר החדשניות בתחום.
החוג מציע מגוון רחב של גישות מחקריות והתמחויות - היסטוריה פוליטית ותרבותית, חברתית ודיפלומטית, היסטוריה של הרעיונות והיסטוריה של המשפחה, היסטוריה של מגדר, היסטוריה אורבנית, היסטוריה שבעל-פה והיסטוריה של הזכרון.

סגל החוג

ראש החוג: פרופ' יונתן פרייס , price@post.tau.ac.il

סגל החוג:

פרופ' גדי אלגזי,  פרופ' סילבי הוניגמן, פרופ' תמר הרציג, פרופ' מיכאל זכים, פרופ' יגאל חלפין, ד"ר אמיר טייכר, ד"ר נעמה כהן הנגבי, פרופ' דוד כ"ץ, ד"ר חררדו לייבנר, פרופ' אבשלום לניאדו, פרופ' יוסי מאלי, פרופ' עירד מלכין, פרופ' בילי מלמן, פרופ' אייל נווה, ד"ר אורי פרויס, פרו'פ יונתן פרייס, פרופ' אביעד קליינברג, ד"ר ורה קפלן, ד"ר עודד רבינוביץ', פרופ' איריס רחמימוב, פרופ' רענן ריין, ד"ר יעל שטרנהל, פרופ' אהרן שי, ד"ר מיכל שפירא, ד"ר שגיא שפר.

מגמת העת העתיקה –פרופ' סילבי הוניגמן
מגמת ימי-הביניים –ד"ר נעמה כהן הנגבי