תואר שני בחינוך – התמחות טכנולוגיות למידה

טכנולוגיות קוגנטיביות, למידה ברשת, ביג דאטה ועוד בתוכנית חדשנית ומרתקת
כרטיס ביקור
תואר שני בהוראת המדעים – התמחות טכנולוגיה ולמידה (0757)

התואר המוענק:

M.A בהוראת מדעים - התמחות בטכנולוגיה ולמידה

תואר שני בחינוך – התמחות טכנולוגיות למידה | אוניברסיטת תל אביב
תואר שני בחינוך – התמחות טכנולוגיות למידה

מתעניינים בקוגניציה וטכנולוגיה ומה שביניהם? רוצים לפתח מערכות הוראה נבונות?

חשבתם על ילדי גן בונים רובוטים? מעוניינים  במערכות e-learning  באירגונים? יש לכם מחשבות שניות על Second Life? נפלתם ברשת (חברתית)?

אל תנסו את זה בבית ! בואו אלינו להתמחות החדשה בטכנולוגיה ולמידה

נושאים הנלמדים בהוראת המדעים בהתמחות טכנולוגיה ולמידה:

• טכנולוגיות קוגניטיביות ולמידה
  • מערכות בינה מלאכותיות בחינוך
  • סביבות וירטואליות ללמידה
  • טכנולוגיות לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים
  • טכנולוגיות ידע בהדרכה ובהכשרה מקצועית
  • כריית נתונים בחינוך
  • ועוד

מסלולי הלימודים:

• מסלול עם עבודת גמר (תזה): במהלך הלימודים על התלמידים להגיש 2 עבודות סמינריוניות, הצעה לעבודת גמר ועבודת גמר. סיום לימודי התואר השני מותנה בביצוע עבודת הגמר. עבודת הגמר עומדת במרכז לימודי השנה השנייה. ראו: "תקנון כתיבת עבודת גמר".
  • מסלול ללא עבודת גמר:  כדי לסיים את הלימודים במסלול זה על התלמידים לעמוד בבחינת גמר. התנאי להיבחן בבחינת הגמר הינו סיום חובות השמיעה. מבחן הגמר נערך בע"פ ומבוסס על עבודות המחקר שהתלמידים ביצעו ב-2 סמינריונים, בזיקה לכלל נושאי הלימוד במהלך התואר. מבחן הגמר יתקיים פעמיים בשנה, בצמוד לסיום כל סמסטר.

ההתמחות לתואר שני בטכנולוגיה ולמידה הינה תכנית רב-תחומית המיועדת להקנות ידע עיוני ומחקרי על אודות המפגש בין טכנולוגיות ידע ותהליכי חשיבה, למידה והוראה.

התכנית תחשוף את הסטודנטים למחקר וליישום העדכניים בשלושה תחומים: היבטים טכנולוגיים של מערכות למידה מתקדמות; תהליכים קוגניטיביים ומדעי הלמידה; יישומי אינטרנט ומערכות למידה מקוונת (e-learning) בחינוך, בהוראה האקדמית ובהדרכה.  התכנית מפגישה בין סטודנטים, אנשי סגל וגורמי תעשיה בעלי רקעים מגוונים המעורבים בפיתוח טכנולוגיות ידע עדכניות ושילובן בחינוך.

מבנה תכנית הלימודים

• משך הלימודים: כשנתיים
  • הקורסים נלמדים בימי שלישי ו/או רביעי

מרכז ההתמחות: ד"ר ארנון הרשקוביץ