תואר שני בהוראת המדעים – התמחות טכנולוגיה ולמידה

ללא עבודת גמר
0757 מסלול מסלול 0239

תואר שני בטכנולוגיה ולמידה: להתקדם מעבר לזוּם

אנחנו חיים בתקופה הטכנולוגית ביותר בתולדות האנושות, וגם למידה, הוראה והדרכה מושפעות מכך באופן דרמטי. תואר שני בטכנולוגיה ולמידה הוא מסלול ותיק שצמח מתוך מודעות לכך שתחום החינוך חייב לעבור שינוי מהותי כדי לרתום את החידושים הטכנולוגיים לקידום הלמידה. התוכנית שלנו עוסקת בדרכים לשילוב יעיל של טכנולוגיה בהוראה ובלמידה, כדי לקדם אותן בצורה מיטבית. התוכנית תעניק לך הבנה עמוקה של תהליכי הוראה ולמידה והסתכלות רחבה על האפשרויות לשכלל אותן באמצעים טכנולוגיים. קידום החינוך באמצעות טכנולוגיה הוא בעל פוטנציאל רב לצמצום פערים חברתיים, ושילוב טכנולוגיה בתהליכי למידה והדרכה בארגונים יסייע לקידום תהליכים ארגוניים. כמו כן, לימוד עצמי באמצעות טכנולוגיה מסוגל למצות את הפוטנציאל האנושי שקיים בכל אחת ואחד מאיתנו.

למה אצלנו?

כי אצלנו לומדים סטודנטים מרקעים מגוונים, בעלי סקרנות אקדמית בריאה ורצון להשפיע על עולם ההוראה, הלמידה וההדרכה. כי אצלנו תלמדו מחוקרים בעלי שם בינלאומי. אם בתואר הקודם שלך הוכחת יכולת ללמוד ולהגיע להישגים, אנחנו רוצים להכיר אותך. הקורונה לימדה אותנו שיש הכרח בשילוב של אמצעים טכנולוגיים חדישים בלמידה המסורתית והתואר שלנו נותן בדיוק את התשובה איך עושים את זה בצורה הנכונה והמעמיקה ביותר. בין השאלות המחקריות שעלו אצלנו: כיצד ניתן לפתח מיומנויות למידה עצמאית בקרב תלמידים? איך אפשר לסייע לבעלי מוגבלויות באמצעות סביבות וירטואליות? האם ניתן להגביר יצירתיות, וכיצד היא מסייעת בפתרון בעיות?

מה אפשר לעשות עם זה?

להשתלב במגוון תפקידי מחקר, פיתוח, הדרכה, ניהול, ויזמות, במוסדות להשכלה גבוהה, ארגונים ותעשיית ההיי-טק. לעסוק ביזמות ופיתוח של מערכות טכנולוגיות-חינוכיות חדשניות בארגונים ומוסדות, להשתלב בתפקידים בכירים בתחום ההדרכה בחברות וארגונים גדולים בתחומים שונים, ולהוביל חדשנות במערכות החינוך הפורמלי והבלתי-פורמלי (ברשויות מקומיות, ברמה הארצית, ובמלכ"רים) בתחומי הוראה, ייעוץ, טיפול, ניהול והדרכה.

איך אפשר ללמוד את זה?

הלימודים מתקיימים בשני מסלולים: עם או בלי עבודת גמר (תזה).

התואר המוענק:

M.A בהוראת מדעים - התמחות בטכנולוגיה ולמידה