תואר שני בתרבות צרפת: השער לתרבות המערב. בואו לחקור את התרבות הצרפתית על שלל גווניה, מהרסנס ועד ימינו
לתרבות צרפת מקום חשוב בהגות המערבית העכשוית. היא צמחה על הקרקע הפוריה של האמנות, הפוליטיקה והפילוסופיה בצרפת. מ״חרות, שוויון ואחווה״ של המהפכה דרך הרומנים של בלזאק, הוגו ופרוסט ועד התנועות הרעיונות המשחרות את האדם מכבלי הדת כגון האקזיסטנציאליזם של סארטר, תואר שני בתרבות צרפת מציע לך היכרות מעמיקה עם תקופות מגוונות בתולדותיה מימי הבניים והרנסנס, דרך תור הזהב שלה תחת לואי ה-14, תקופת המהפכה והרפובליקות. לצד תיאוריות מחקר עדכניות, קורסם מגוונים יאפשרו לך לבחון את תהליכי המודרניזציה של צרפת מימי הבניים ועד ימינו, נדון בסוגיות מרתקות כגון הדה-קולוניזציה וההגירות שמעצבים את פניה של צרפת היום. ובנוסף, התואר גם מציע שער לתעסוקה בתחום הדיפלומטיה, העיתונות, התרגום ההוראה ועוד.
למה אצלנו?
כי צרפת היא ערש התרבות המערבית, צוות ההוראה שלנו מגוון ומלמד שלל נושאים. תוכנית הלימוד לתואר השני באוניברסיטת תל אביב פורשת בפניך את מלוא הספקטרום התיאורטי והמעשי. היא מאפשרת לבנות תכנית לימוד גמישה עם דגש על מחקר בינתחומי בשיתוף פעולה עם חוגים אחרים בפקולטה למדעי הרוח, מדעי החברה והפקולטה לאומנויות. בנוסף, התוכנית שלנו כוללת הרצאות העשרה מיוחדות שניתנות על ידי סגל מקצועי מישראל וגם מחו"ל. לסיום, אנחנו מציעים לך תוכנית ליווי אישית ומקצועית לכל אורך הדרך וגם שלושה מסלולים לקבלת מלגות: מלגת הצטיינות מטעם התוכנית; מלגות קיץ לשיפור השפה בחו"ל מטעם שגרירות צרפת וחילופי סטודנטים וסטודנטיות למשך סמסטר אחד במסגרת הסכמי שיתוף פעולה בין אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטאות מובילות בצרפת.
מה אפשר לעשות עם זה?
תואר שני בתרבות צרפת מאפשר לך לקחת חלק משמעותי במערכת היחסים המתחזקת בין ישראל לצרפת ולבחור מבין אפשרויות התעסוקה הרבות שיעמדו בפניך: עולם התקשורת, פרסום, תרגום, עריכה וייעוץ לשוני, מקצועות התיירות, מחקר אקדמי ודיפלומטיה. במקביל ללימודים בתוכנית אפשר לשלב גם לימודי תעודת הוראה שתאפשר לך להשתלב במערכת החינוך בארץ ובמכללות אקדמיות.
איך אפשר ללמוד את זה?
כדי להתקבל לתואר שני בתרבות צרפת מספיק שיהיה לך תואר ראשון בציון ממוצע של 80, בכל תחום שהוא ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, אנחנו לוקחים את זה מכאן ונבנה יחד איתך תוכנית השלמות. אנחנו מציעים לך לבחור באחד מבין שני מסלולי הלימוד הבאים: מסלול מחקרי (עם עבודת תזה) הדורש ממוצע 90 בשנה הראשונה או מסלול עיוני (ללא עבודת תזה) עם כתיבת מבחן גמר. הן התזה והן מבחן הגמר נעשים בהנחיית מנחה לבחירתך.