כיצד המוח שלנו משתנה? מהו הבסיס העצבי המשותף בין בני האדם? והאם השתייכות לקבוצת אוכלוסייה מסוימת עשויה להשפיע על תפקוד המוח שלנו?
כל חוויה שאנחנו חווים משנה את מוחנו, אפילו במידה המינימלית ביותר. כל תהליך למידה מפעיל סט של שינויים מוחיים. למעשה, מדעי המוח קשורים לכל היבט בחיינו ומסבירים כל שינוי בהתנהגות שלנו. בתוכנית ללימודי מאסטר-טראק במיפוי המוח נבין את הקשר בין מבנה המוח, לבין תפקוד האדם והתנהגותו.
מבנה תוכנית הלימודים
קורס חובה
שעות סמסטריאליות (ש"ס)
מבנה המוח
2
קורסי בחירה
סמינר מרכז ההדמייה MRI
2
מיפוי המוח ודימות מוחי
3
היכרות עם תוכנת ניתוח המדיה של המוח FSL
2
מעבדה בהדמייה מוחית בשיטות לא פולשניות
2
מבוא הנדסי לדימות ע"י תהודה מגנטית
3
חובת בחירה*
פרויקט מחקר
2-6**
[ * ] תלמיד המעוניין להמשיך לתואר שני מחויב בקורס זה
[ ** ] היקף הפרויקט - תלוי מעבדה
יהיה עליך להירשם למינימום 2 קורסים בשנה ולהשלים את כל הקורסים הנדרשים תוך 3 סמסטרים. בסיום הלימודים תוענק לך תעודה - בתנאי, כמובן, שתעמוד בדרישות האקדמיות של הפקולטה: סיום מאסטר-טראק בממוצע של 75 לפחות וציון 60 לפחות בכל קורס.
איך ממשיכים לתואר שני ללא תזה?
אם ברצונך להמשיך ללימודי תואר שני בבית הספר למדעי המוח ניתן לעבור לתואר שני תוך שנתיים מסיום לימודי המאסטר-טראק בציון סופי של 88 לפחות. לתואר שני מחקרי/קליני/חישוביות עצבית יתקבלו רק מועמדים שתיאמו מנחה לעבודה התזה וביצעו פרויקט מחקרי.
מה גובה שכר הלימוד?
שכר הלימוד לכל שעה סמסטריאלית הינו 1,142 ₪ צמוד למדד 06/2023 (המחיר צמוד למדד המחירים לצרכן ובהתאמה לשכר הלימוד האוניברסיטאי לתואר שני).
כל קורסי המאסטר-טראק שיוכרו לך במעבר ללימודי תואר שני רגילים, ייחשבו למכסת שכר הלימוד לתואר השני. כלומר, התשלום עבור כל קורסי המאסטר-טראק יהוו חלק משכר הלימוד הרגיל, במקרה שבחרת להמשיך לתואר שני.