תואר ראשון בפסיכולוגיה ובבלשנות בדגש על פסיכו-בלשנות: למה דווקא השיר הזה גורם לי לבכות?
פעם לא ידעת לדבר באף שפה, ואז למדת שפה – ואולי עוד אחת או שתיים – אבל איך? איך אנחנו מצליחים ללמוד כל כך הרבה מילים בילדות? ואיך המילים האלה מיוצגות במוח – ומפעילות את המערכות הקוגניטיביות השונות? אם השאלות האלה משגעות גם אותך, כנראה שמקומך אצלנו בתוכנית החדשה לפסיכולוגיה ובלשנות. זה המקום שלך ללמוד ולחקור את התחום הפורח והמתפתח, בארץ ובעולם, של פסיכו-בלשנות, ולנסות לפצח את יחסי הגומלין החמקמקים שבין שפה לקוגניציה, כמו פרשנות, דו-לשוניות וקשב.
למה אצלנו?
כי התוכנית החדשה שלנו מציעה לך קורסים שלא קיימים בתוכנית הדו-חוגית הרגילה, כמו קורס במבנה המוח וסמינר ייעודי לסטודנטים של התוכנית בנושאים פסיכו-בלשניים. בנוסף, כבר בתואר הראשון יצא לך לערוך שני פרויקטים מחקריים – אחד בחוג לפסיכולוגיה ואחד בחוג לבלשנות – ולהשתפשף במחקר מדעי של ממש בשתי הדיסציפלינות. ומה עוד? אצלנו אפשר ליהנות גם מסגל שני החוגים, שיעזרו לך לבנות את תוכנית הלימודים שהכי מעניינת אותך.
מה אפשר לעשות עם זה?
למי שלא רוצה להמשיך באקדמיה, תואר ראשון מהתוכנית לפסיכולוגיה ולבלשנות של אוניברסיטת תל אביב הוא מוצר מבוקש בהייטק, שכן כל החברות הגדולות – מגוגל ועד פייסבוק – עוסקות בעיבוד שפה טבעית, במנועי חיפוש, בזיהוי דיבור ובבינה מלאכותית. אם הייטק זה לא הקטע שלך, תמיד יש את המקצועות "המסורתיים" של בלשנות ופסיכולוגיה, כמו ייעוץ תעסוקתי ומשאבי אנוש, תקשורת וקלינאות תקשורת, כתיבה, תרגום, עריכה לשונית, פרסום, הוראת שפות ומילונאות.
איך אפשר ללמוד את זה?
התוכנית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ובבלשנות בדגש על פסיכו-בלשנות היא תוכנית דו-חוגית, המשותפת לחוג לפסיכולוגיה בפקולטה למדעי החברה והחוג לבלשנות בפקולטה למדעי הרוח.