לימודי משחק למצטיינים - המסלול הישיר לתואר BA ו-MFA

תואר ראשון
3 שנות לימוד
חד-חוגי
0811 מסלול 0130

לימודי משחק למצטיינים – מסלול ישיר לתואר שני: משחק כן לומדים באוניברסיטה.


המסלול למשחק בחוג לאומנות התיאטרון, שם לו למטרה להכשיר שחקניות/ם ברמה מקצועית גבוהה עם תשתית של ידע אקדמי בתחום התיאטרון, מתוך אמונה ששחקניות/ם, שהכשרתן/ם מבוססת על טכניקות של ביצוע בשילוב עם ידע ויכולת מחקר, עתידות/ים לגלם תפקידים המבוססים על עולמות פנימיים עשירים.
המסלול מעניק תואר ראשון ושני בארבע שנים בלבד, במסלול מלמדים צוות מורות/ים מקצועי בכיר. המסלול מאפשר חילופי סטודנטים/ות עם בתי ספר למשחק מובילים באירופה, מאפשר קורסים ושיתופי פעולה עם בית הספר לקולנוע ע"ש סטיב טיש.

 

למה אצלנו?


התכנית מבוססת על צוות מורים/ות מובילים מן השורה הראשונה של אנשי המקצוע בארץ ועל שיתופי פעולה עם מורים/ות למשחק מובילים בעולם.
התכנית בנויה משני שלבים: תואר ראשון, שמטרתו לבנות תשתית של טכניקות בתחומי המשחק, הדיבור, השירה והתנועה בד בבד עם יצירת תשתית של ידע בתחומי ההיסטוריה והתיאוריה של מחקר אמנות התיאטרון.
במהלך התואר השני הסטודנטים/ות מפנימים/ות ומיישמים/ות בפועל את לימודיהם. מטרת לימודי התואר השני להוביל את הסטודנטים/ות להתמקצעות בתחום המשחק בתיאטרון, בקולנוע ובטלוויזיה. בשלב זה, מלבד קורסים מתקדמים העוסקים בטכניקות של הכשרת שחקנים, הסטודנטים/ות משתתפים בהפקות עם במאים/ות מובילים/ות בתיאטרון הישראלי ועם סטודנטים/ות לבימוי בתואר השני של החוג לאמנות התיאטרון, במסגרת תיאטרון האוניברסיטה.
כמו כן הסטודנטים/ות מתמקצעים/ות במשחק בקולנוע דרך קורסים ייעודיים בתחום הקולנוע ומשתתפים בסרטי סטודנטים וזאת בשיתוף פעולה עם בית הספר לקולנוע וטלוויזיה על שם "סטיב טיש" בפקולטה לאמנויות.

 

מה אפשר לעשות עם זה?


אפשר למצוא את בוגרי המסלול בתיאטרון הרפרטוארי והעצמאי, בקולנוע ובטלוויזיה.
בין הבוגרים שלנו לדורותיהם: השחקנים ששון גבאי, יונה אליאן, מוני מושונוב, דליק ווליניץ, שלמה בראבא, איציק ויינגרטן, דביר בנדק, לימור גולדשטיין, טל פרידמן, צביקה הדר, רמי ורד, דן שפירא, עלמה זק, אסיל פרחאת, ענאן אבו ג'אבר, שירי לוטן, עמית ברוורמן, קרלוס גרזוזי, הדר גבאי ועוד ועוד.

 

איך אפשר ללמוד את זה?



אצלנו אפשר לפתח את הכישרון שלך בעזרת סגל מקצועי מובחר.
בין המורות/ים המעשיות המלמדות/ים במסלול: אודי בן משה, פרופ' רות קנר, גב' יעל קרמסקי, אלון טיראן, פרופ' גדי רול, שירי גולן, דורון תבורי ועוד.
את ההכשרה העיונית תלמדו מחברי סגל מובילים במחקר התיאטרון בארץ: פרופ' שרון אהרונסון להבי, פרופ' גד קינר, ד''ר דפנה בן-שאול, ד''ר דרור הררי, ד"ר רות אבליוביץ'  וד''ר יאיר ליפשיץ
בתום ארבע שנים תתפתח/י להיות שחקנית/ן מקצועי/ת שיודע/ת לחקור דמות לעומק, להבין ולדעת אותה.

חדש! ׳מכינת קיץ ללימודי משחק׳ - המכינה מאפשרת מסלול קבלה ישיר ללימודי משחק באוניברסיטה. המכינה תתקיים בחודשים אוגוסט וספטמבר, פעמיים בשבוע בשעות אחה"צ, עם מערכת שעות מגוונת של שיעורי משחק, תנועה, פיתוח קול בדיבור, סדנאות ועוד. מיטב המורים.ות ממסלול למשחק יכינו את אותך באינטנסיביות לטובת אודישנים בתחום, ויפתחו לך את הדלת לעולם המשחק - באווירה אינטימית ובהתאם לקצב ההתקדמות האישי שלך. 

 

התואר המוענק:


B.A ו-MFA באמנות התיאטרון

מספריית המקצועות

תחום זה עוסק באמנות התיאטרון. ההיבט העיוני עוסק בחקר התיאוריה של התיאטרון ותולדותיו, תוך בחינת תפקידו האמנותי, החברתי והתרבותי, לרבות יחסיו עם אמנויות אחרות. ההיבט המעשי מקיף את העיסוקים השונים הקשורים להעלאת הפקה בימתית -  מחזאות, משחק, בימוי, עיצוב תפאורה ותלבושות. כמו כן מתייחס היבט זה לשימוש בתיאטרון במסגרת פעילויות חברתיות, חינוכיות וקהילתיות.

 

אופי הלימודים - למה ללמוד תיאטרון?

לימודי התיאטרון הם בני 3 שנים ונועדו להקנות לתלמידים ידע, הבנה והתנסות בכל תחומי אמנות התיאטרון, העיוניים, המחקריים והמעשיים. המטרה היא להציג בפניהם את מכלול תהליכי היצירה וההפקה הבימתית ולהכשירם למגוון עיסוקים בתחום, לפי בחירתם. לימודי התיאטרון העיוניים עוסקים באופן נרחב בתיאוריה של התיאטרון והדרמה ובתולדותיהם משחר ההיסטוריה ועד ימינו. הם כוללים קורסים הדנים ביסודות השפה התיאטרונית, סוגים וסגנונות של תיאטרון בתרבויות ובתקופות שונות, קריאה, ניתוח ובקורת של מחזות, מקומו של התיאטרון בחברה וזיקותיו הפוליטיות, האידאולוגיות והחברתיות, היחסים בין התיאטרון לאמנויות אחרות ועוד.

 

מרכיב נוסף ובלתי נפרד מתכנית הלימודים הוא התנסות בהיבטים המעשיים של העשיה התיאטרונית – משחק, בימוי, מחזאות, עיצוב במה ותיאטרון קהילתי-חברתי. זאת, במסגרת סדנאות, פרוייקטים והפקות בימתיות בהן ממלאים התלמידים את כל התפקידים בהתאם להתמחות ושנת הלימוד. כמו כן כוללים הלימודים מפגשים של קריאת-מחזות, ביקורים בהצגות ובפסטיבלי תאטרון, פגישות, הרצאות ודיונים עם אנשי תיאטרון מהארץ ומחו"ל.

 

אפשרויות תעסוקה (בהתאם להתמחות)
  • משחק
  • בימוי
  • כתיבה ועיבוד של מחזות
  • ביקורת תיאטרון
  • עיצוב במה ותפאורה
  • הוראה
  • הדרכה והנחייה של חוגים וסדנאות
  • פסיכודרמה
  • הפקת מופעים
  • ניהול תיאטרונים ומוסדות תרבות  

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
ראש התוכנית: יעל קרמסקי
ימי קבלה: בתיאום מראש
עוזרת מינהלית בכירה: דנה אורן
03-6408612
ימי קבלה: א', ב', ג', ה' 15:00-10:00 | ד' 15:00-12:00
בניין מקסיקו, חדר 105
מזכירת סטודנטים: הילה פאלק
03-6408612
ימי קבלה: א', ב', ג', ה' 15:00-10:00 | ד' 15:00-12:00
בניין מכסיקו חדר 105