תואר ראשון בלימודי קולנוע וטלוויזיה

תואר ראשון
3 שנות לימוד
חד חוגי/דו חוגי
0851

 תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה

בית הספר לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל אביב נוסד בשנת 1972 ועל בוגריו נמנים היוצרים/ות, החוקרים/ות והמבקרים/ות הבולטים בתחומי הקולנוע והטלוויזיה בארץ.

בית הספר משלב השכלה אקדמית רחבה עם לימודים מקצועיים, בדרכו להכשרת יוצרים וחוקרים אשר יש להם היכולת להוביל ולחדש, מתוך הכרת התיאוריה וההיסטוריה של הקולנוע והטלוויזיה, ומתוך הבנה עמוקה בתחומים משיקים. בכך הוא נשען על יתרונותיו המובהקים ועל מיקומו המרכזי כחלק מן האוניברסיטה הגדולה והמגוונת בישראל.

השילוב בין לימודים אקדמיים לתואר ראשון ושני בתחומים העיוניים של הקולנוע והטלוויזיה ובין מסגרת עשירה של לימודים מעשיים בבימוי, לימודי תסריטאות וקולנוע, הפקה, צילום עריכה ומדיה דיגיטלית, מקנה את היסודות הנחוצים לחתירה למצוינות ביצירה, במחקר ובהוראה.
לצד תפקידו המרכזי ביצירת התשתית לתעשיית הקולנוע והטלוויזיה בישראל נהנה בית הספר ממוניטין רב בעולם. סרטי התלמידות והתלמידים, המוצגים וזוכים דרך קבע בפסטיבלים בינלאומיים יוקרתיים, מציבים אותו בשורה אחת עם בתי הספר המובילים בעולם.

מספריית המקצועות

תחום זה עוסק באמנות הקולנוע והטלוויזיה. ההיבט העיוני עוסק בחקר התיאוריה של הקולנוע והטלויזיה ובתולדותיהם, תוך בחינת ההקשרים והמשמעויות האמנותיים, החברתיים והתרבותיים שלהם. ההיבט המעשי מקיף את העיסוקים השונים הקשורים ליצירה של סרטי קולנוע ותכניות טלוויזיה - תסריטאות, הפקה, בימוי, צילום ועריכה.

 

אופי הלימודים - מה לומדים במהלך תואר בקולנוע וטלוויזיה?

לימודי קולנוע וטלוויזיה הם בני 3 שנים ונועדו להקנות לתלמידים ידע, הכשרה והתנסות בכל תחומי אמנות הקולנוע והטלויזיה, העיוניים והמעשיים. המטרה היא להציג בפניהם את מכלול תהליכי היצירה בתחום זה ולהכשירם למגוון עיסוקים, לפי בחירתם. לימודי הקולנוע והטלוויזיה העיוניים עוסקים בהיבטים וסוגיות תיאורטיים הנוגעים לעשיה הקולנועית והטלוויזיונית בארץ ובעולם. תוכנית הלימודים כוללת קורסים העוסקים בתולדות הקולנוע והטלויזיה, תיאוריה וביקורת של התחום. במסגרת קורסים אלה נידונים יצירות ויוצרים מרכזיים, סוגים, סגנונות ומוטיבים קולנועיים בארצות ובתקופות שונות ונערכת צפייה מודרכת בסרטים. דגש מיוחד מושם על קולנוע וטלוויזיה ישראליים ומזרח תיכוניים. כמו כן מנותחים מקומה של המדיה הויזואלית בחברה ובתרבות, זיקותיה הפוליטיות והאידאולוגיות והיחסים בינה לבין אמנויות אחרות, כמו ספרות ותיאטרון.


תוכנית הלימודים של מסלולי ההתמחות המעשיים משלבת לימודים עיוניים עם הכשרה מעשית בהתאם לתחום בו בחרו התלמידים. במסגרת ההתמחות בהפקה נלמדים שיטות ומושגים בסיסיים של עשיית סרטים ותכניות טלויזיה על מרכיביה השונים. הקורסים עוסקים בכתיבה וניתוח של תסריטים, טכניקות בימוי ועבודה עם שחקנים, יסודות ההפקה, העריכה, עיצוב תאורה ופס קול. התלמידים מתנסים בהכנת סרטים קצרים, כתבות ותוכניות טלויזיה. במסגרת ההתמחות בתסריטאות נלמדות מיומנויות של כתיבת תסריטים ויישומם לסרטי קולנוע ותוכניות טלויזיה. הלימודים מקיפים את תהליך כתיבת התסריט על כל שלביו, החל משלב הרעיון, דרך עיצוב הדמויות, הסצינות והדיאלוגים, הגירסה הראשונית, השכתוב ועד הגירסה הסופית. כמו כן נידונות דרכי עיבודן לקולנוע של יצירות מהספרות ומהתיאטרון.


השלב האחרון של הלימודים מתמקד בהכנת פרויקט הגמר – כתיבת תסריט, הכנת סרט קצר או תכנית טלויזיה, שבאמצעותו מביאים התלמידים לידי ביטוי את הידע שרכשו.


אפשרויות תעסוקה (בהתאם להתמחות)

• תסריטאות
• בימוי, צילום, עריכה והפקה של סרטים, תכניות טלויזיה ופרסומות
• ביקורת קולנוע וטלויזיה
• הוראה
• הדרכה והנחייה של חוגים וסדנאות
• ניהול סינמטקים

 

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
יועץ אקדמי: גל רז
ימי קבלה: בתיאום מראש
מ"מ רכזת ניהולית: אסנת נדב
מרכזת מזכירות תלמידים: דניאלה גורדון פרידמן
03-6408403
ימי קבלה: בתיאום מראש
בניין מקסיקו, חדר 117
מזכירת תלמידים: נורית סובלסון
03-6409483
ימי קבלה: בתיאום מראש
בניין מקסיקו, חדר 117