לימודי ייעוץ חינוכי תואר שני
לימודי ייעוץ חינוכי תואר שני



התואר המוענק:
M.A בייעוץ חינוכי

שלוש התמחויות לימוד:
- ייעוץ חינוכי
- ייעוץ חינוכי עם התמחות בגיל הרך
- ייעוץ חינוכי עם התמחות בילדים עם צרכים מיוחדים
שני מסלולי לימודים:
- עם עבודת גמר
- ללא עבודת גמר
אודות החוג לחינוך מיוחד וייעוץ חינוכי
- להקנות ידע עדכני - מחקרי, תיאורטי ויישומי בתחום הייעוץ החינוכי ובתחום הלמידה תוך התמקדות בילדים, מתבגרים ומבוגרים עם לקויות למידה, לקויות קשב ולקויות שמיעה, לקידום עתודה של אנשי שדה וחוקרים המתמחים בנושאים אלה
- להכשיר יועצים חינוכיים מומחים למערכות החינוך הפורמאליות והבלתי פורמאליות
- להכשיר אנשי חינוך בתחום הלמידה עם מומחיות בלקויות למידה, לקויות קשב ולקויות שמיעה לתפקידי הערכה ואבחון, טיפול, התערבות, הדרכה והנהגה במערכות החינוך בישראל
מטרות הלימודים בתכנית לייעוץ חינוכי
העמקת הידע על התפתחות האדם ותפקודו במסגרות חינוכיות שונות. כך, הלימודים יקנו התמחות תיאורטית, מחקרית ויישומית תוך התמקדות בגורמים המעודדים ומעכבים התפתחות מיטבית, בהקשרים חינוכיים וחברתיים נרחבים. תכנית הלימודים מדגישה את הקשרים שבין הפרט לבין המשפחה והקהילה, ואת ההשפעות ההדדיות של קשרים אלה על תפקוד האדם.
תכניות הלימודים במגמה לייעוץ חינוכי מיועדות לבנות עתודה של חוקרים בתחום הייעוץ, ולהכשיר יועצים חינוכיים לעבודה במגוון מסגרות חינוכיות הן במערכת החינוך הפורמאלית בטווח גילאים נרחב (החל מהגיל הרך ועד החינוך העל-תיכוני, בחינוך הרגיל כמו גם בחינוך המיוחד) והן בארגונים ומוסדות פרטיים, ציבוריים ובמגזר השלישי.
לפיכך, בצד תשתית הידע התיאורטי מוקנים לסטודנטים גם כישורים ומיומנויות ייעוציות להתערבויות ברמה הפרטנית, קבוצתית ומערכתית עם ילדים ובני נוער, הורים, סגלים חינוכיים וצוותים רב-מקצועיים. במקביל רוכשים הסטודנטים תשתית ידע וניסיון (בשיעורים המתודולוגיים ובסמינרים), בביצוע מחקר ותהליכי הערכה, המאפשרים המשך התעדכנות בחידושים בתחום הייעוץ, הערכה ביקורתית של הספרות המחקרית והמשך לימודים לתואר השלישי. בוגרי החוג מצופים לדעת לאתר, ללמוד, לבקר ולייצר ידע על התפתחות האדם ותפקודו בהקשרים חברתיים שונים וליישמו בעבודה יעוצית.
לייעוץ ולפרטים נוספים



