תואר שני בלימודי היסטוריה כללית

2 שנות לימוד
עיוני/מחקרי

תואר שני בהיסטוריה כללית: להכיר את מי שהיינו

גם אם נדמה שאנחנו חיים בעתיד, העבר עדיין ממשיך לזנב בנו והנוכחות שלו אף פעם לא נעלמת. תואר שני בהיסטוריה כללית יפתח בפניך את הצוהר אל דברי ימי המערב, בשש מגמות לימוד: העת העתיקה, ימי הביניים, העת החדשה המוקדמת, אירופה בעת החדשה (המאות ה-19 וה-20), ארצות הברית ואמריקה הלטינית. קיימת גם אפשרות ללמוד היסטוריה מקומית בשיתוף עם חוגים אחרים. התוכנית שלנו מעניקה פרספקטיבה ייחודית על העולם שבו אנו חיים, ומכניסה התפתחויות להקשר ארוך טווח. היא מלמדת לנתח בעיות חברתיות, ומקנה מגוון מיומנויות, מניתוח טקסטים, פיתוח טיעונים, הבעה בכתב ובעל פה, והיכרות עם שפות ותרבויות אחרות. התואר השני שלנו מאפשר להעמיק את הידע בנושאים שונים, להתמקצע במיומנויות של מחקר וכתיבה, ולהתנסות במגוון דרכים להתמודדות עם בעיות.

למה אצלנו?

כי סגל ההוראה בתוכנית מציע קורסים המקיפים את כל תחומי ההיסטוריה של העולם האירופי ובמגוון גדול של גישות מתודולוגיות, מהיסטוריה פוליטית וחברתית ועד להיסטוריה של רגשות או היסטוריה של תרבות חומרית. אנחנו עוסקים בהתפתחות של תרבויות, בשינויים ביחסים בין גברים לנשים, בהופעתם של רעיונות גדולים והשפעתם, בעלייתן ונפילתן של אימפריות ובשאלות רבות אחרות. אנחנו גם מעודדים שיתופי פעולה עם דיסציפלינות אחרות (כגון משפטים, תולדות האמנות, או אנתרופולוגיה), והתוצאה שמתקבלת היא מערכת לימודים מגוונת ומרתקת.

מה אפשר לעשות עם זה?

לעסוק במחקר איכותי – באקדמיה, בעיתונות, בתחקירנות ובאיסוף מידע, בשירות המדינה או במגזר הפרטי – ובהוראה בתיכונים או בחטיבות ביניים. אפשר גם להמשיך לדוקטורט.

איך אפשר ללמוד את זה?

שני מסלולי הלימוד העיקריים בתואר השני הם המסלול העיוני (ללא עבודת גמר) והמסלול המחקרי (הכולל עבודת גמר). אפשר להירשם גם למסלול לימודי צבירה (בפריסה לשנתיים נוספות).

מסלולי הלימוד:

היסטוריה כללית ללא עבודת גמר - מסלול 0000