תואר שני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה: על מה אנחנו מדברים כשאנחנו מדברים?
אי פעם תהית מה יוצא לך מהפה? מה המשמעות הפסיכולוגית של מילים ומשפטים ואפילו קללות במגרש הכדורגל? כיצד השפה היומיומית מעצבת את המחשבה? במסגרת לימודי התואר השני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה, אנחנו מציעים לך גישות שונות לחקר היכולת הלשונית האנושית. תחומי הידע שלנו הם מגוונים: החל מחקר השיח והשימוש בשפה, פסיכו-בלשנות ועד להיבטים מוחיים של השפה. אצלנו, השפה עולה על ספת הפסיכולוג, נכנסת לטיפול 10,000 במוסך של ההכרה ועוברת תחת איזמל המנתחים הבלשני.
למה אצלנו?
כי היכולת הלשונית היא אולי התכונה החשובה ביותר שמבחינה בין בני אדם לבין יצורים חיים אחרים, ותואר שני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה מאפשר לך לפענח את שלל המימדים הסמויים והגלויים של מה שאנחנו אומרים וכותבים. מיומנות זו תסייע לך גם לחקור את השפה האנושית וכיצד היא נמצאת בשימוש בטכנולוגיות מתקדמות. תוכנית הלימוד שלנו כוללת סגל בכיר וקורסי ליבה וכמו כן מציעה מגוון רחב ביותר של קורסי בחירה בנושאים שקשורים לשפה גם מחוגים אחרים בקמפוס.
מה אפשר לעשות עם זה?
תואר שני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה מאפשר לך להשתלב בתחומי המחשבים והבינה המלאכותית, חינוך והוראה, תקשורת ובלשנות. בין מקומות העבודה הפוטנציאליים שיהיו פתוחים בפניך בסיום הלימודים נמצאים משרדי הממשלה, רשויות מקומיות, משרדי פרסום, הוצאות ספרים, אמצעי תקשורת וחברות בינלאומיות גדולות. בנוסף, התואר השני מאפשר לך להמשיך ללימודי דוקטורט ולהשתלב בחזית המחקר וההוראה באקדמיה.
איך אפשר ללמוד את זה?
כדי להתקבל לתואר שני בלימודים קוגניטיביים של השפה ושימושיה באוניברסיטת תל אביב צריך תואר ראשון בכל תחום שהוא ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. אנחנו מציעים לך לבחור באחד מבין שני מסלולי הלימוד הבאים: מסלול מחקרי (עם עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).