תואר שני בניהול סכסוכים וגישור: למה אנחנו לא יכולים להסתדר בינינו?
חשבת אי פעם למה האנושות כל כך מסוכסכת ומפורדת? איך זה שזוגות רבים בקולי קולות באמצע הרחוב? ולמה השכן מהקומה שנייה התווכח במעלית עם השכנה בקומת הקרקע? רוצה לעשות משהו בנידון? אם כך, הגעת בדיוק למקום הנכון. תואר שני בניהול סכסוכים וגישור נותן לך את הכלים לפתור קונפליקטים ולפייס בין הצדדים הניצים: גישור גירושין, סכסוכים במשפחה, סכסוכים קהילתיים וסביבתיים, סכסוכים בינלאומיים, סכסוכים פנים ארגוניים וחוץ ארגוניים. במדינה כמו ישראל, שנתונה בעימות מתמשך עם שכנותיה ומתאפיינת גם בריבוי שסעים ואי הסכמות מבית, אנחנו מעניקים לך כלים שאין ספק שתזדקק להם.
למה אצלנו?
כי שלום זו לא מילה גסה ותוכנית הלימודים שלנו תלמד אותך איך לנהל משא ומתן וליישב סכסוכים בסיטואציות יומיומיות שונות, תוך שימוש בסימולציות ומשחקי תפקידים ודגש על תקשורת בין אישית, וכן הסתמכות על דיסציפלינות מעולמות תוכן כמו משפט, פסיכולוגיה, תרבות, כלכלה ופוליטיקה.
מה אפשר לעשות עם זה?
תואר שני בניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת תל אביב מאפשר לך לעסוק בחקר סכסוכים בין קבוצות וקהילות שונות באוכלוסייה ובמציאת כל הדרכים היצירתיות והאפקטיביות ביותר לפתרונם. בנוסף, התואר השני מאפשר לך להשתלב במערכת החינוך והמשפט ובמגוון תפקידים בסקטור הציבורי והפרטי, תוך קידום פרויקטים למניעת אלימות בחברה.
איך אפשר ללמוד את זה?
כדי להתקבל לתואר שני בניהול סכסוכים וגישור באוניברסיטת תל אביב צריך תואר ראשון או שני בכל תחום שהוא בממוצע ציונים 80 לפחות ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
בעלי תואר בתחומי מדעי החיים, המדעים המדויקים, הנדסה ורפואה יתקבלו בציון 75 לפחות.
ניתן לבחור באחד מבין שני מסלולי לימוד: מסלול עיוני ללא עבודת גמר או מסלול מחקרי עם עבודת גמר שניתן לעבור אליו על בסיס הצטיינות (ציון 93 ומעלה).