אי פעם השתגעת מחוסר הצדק המשווע, מהחלוקה הלא הוגנת של משאבים, מההדרה והאפליה והקשיים הביורוקרטיים שנערמים תמיד דווקא על מי שצריך את העזרה הדחופה ביותר? אם כן, המקום שלך הוא בבית הספר לעבודה סוציאלית. אצלנו זכויות האדם, הצדק החברתי והשוויון הם לא רק סיסמאות – הם היומיום. אנחנו שואפים לטפל בכל סוגיה חברתית, ולהתערב בכל מקום וזמן, כדי לייצר עולם טוב ואנושי יותר לכולנו.
למה אצלנו?
כי אצלנו יש לך את האפשרות ללמוד בחזית המחקר והפרקטיקה. אצלנו בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב יש קהילה פעילה ומובילה ביצירת שינוי, עם קורסים שמשלבים תכל'ס עם תיאוריות מתקדמות וחדשניות. דוגמאות? בבקשה: "קליניקה לשינוי מדיניות חברתית", "אלימות כלפי נשים במשפחה: פרספקטיבה בינתחומית", "לחץ טראומה: מבוא לעבודה סוציאלית מיודעת טראומה", "עבודה סוציאלית ירוקה: פרקטיקה ביקורתית לקידום צדק חברתי-סביבתי וקיימות" ו-"מיניות, נטייה מינית וזהות מגדרית בעבודה סוציאלית".
מה עושים עם זה?
מה לא? עם רישיון לעבודה סוציאלית אפשר לעבוד בלשכות לשירותים חברתיים, בצה"ל, בבתי חולים, בפרקטיקה פרטית, בעמותות וארגונים במגזר שלישי, במחקר והוראה, ביזמות חברתיות, במגזר העסקי וכמובן להשתלב במחקר באוניברסיטה ולהמשיך לתארים מתקדמים.
איך לומדים את זה?
תואר ראשון בעבודה סוציאלית אורך שלוש שנים, ובסיומם מקבלים גם תואר ראשון וגם רישיון לעסוק במקצוע. אצלנו באוניברסיטת תל אביב אין דבר כזה לחכות, וכבר מהשנה הראשונה יש הכשרה מעשית במגוון תחומים, כמו התעללות והזנחה, בריאות נפשית ופיזית, התמכרויות, מוגבלויות פיזיות, נפשיות והתפתחותיות, עוני, הדרה חברתית, אלימות במשפחה ובחברה ועוד.