האם קונפוציוס ייסד דת? האם נביאים הם משוגעים או גאונים? מי מאושר יותר – דתיים או חילוניים? אם שאלת את עצמך שאלות מהסוג הזה, תואר שני במדעי הדתות באוניברסיטת תל אביב הוא בדיוק בשבילך.
גם בעידן לכאורה רציונלי וטכנולוגי במאה ה-21, דתות ואמונות הן עדיין כוחות מרכזיים בעיצוב עולמנו התרבותי, הפוליטי והחברתי. התוכנית שלנו היא מסגרת אקדמית ייחודית, שתעניק לך חשיפה למסורות דתיות שונות, מערביות ומזרחיות, חדשות ועתיקות. אנחנו לומדים ומלמדים תוך השוואה בין מערכות אמוניות מונותיאיסטיות ופוליתיאיסטיות, בין ריטואלים וטקסים דתיים מגוונים מן המזרח ומן המערב, בין תפיסות של האל ובין דרכים לשחרור ולגאולה. אצלנו הסטודנטים וסטודנטיות הם שותפים למסעות מרתקים עם מיטב המרצים והמרצות ומקבלים כלים מחקריים וביקורתיים מושחזים כדי להמשיך לחקור תופעות דתיות מגוונות כתלמידי מחקר.
למה אצלנו?
כי דתות ואמונות מעצבות את העולם גם במאה ה-21, ובתכנית שלנו אפשר ללמוד אותן מדיסציפלינות מחקריות מגוונות כמו פילוסופיה, היסטוריה ומדעי החברה. וגם בגלל שאנחנו עוסקים בשאלות הגדולות והחשובות של ההוויה האנושית, כמו המתח בין מדע לדת או התהייה אם יש לנו תפקיד בעולם, ולא נרתעים מסוגיות רגישות, כמו מיניות בחברה החרדית.
התוכנית למדעי הדתות באוניברסיטת תל אביב היא המסגרת המובילה בישראל ללימוד ולמחקר השוואתי של החוויה הדתית. התוכנית כוללת שיעורי מבוא על פילוסופיה וסוציולוגיה של הדת ועל דתות העולם, ושורה של קורסים מרתקים שעוסקים באוניברסליות של החוויה הדתית והרוחנית. לדוגמא: "מהי משמעות החיים? גישות פילוסופית ודתיות"; "מאגיה ביהדות ובנצרות"; "פונדמנטליזם אסלאמי במבט השוואתי". בתוכנית ניתנת תשומת לב מיוחדת לקבוצות דתיות בישראל, והלימודים בה כוללים סיורים לימודיים מרתקים, למשל לשכונת מאה שערים או למסגד הגדול של יפו ופגישות עם חוקרים ואנשי דת בכירים.
מה אפשר לעשות עם זה?
תואר שני במדעי הדתות באוניברסיטת תל אביב עשוי לתרום למגוון התמחויות מקצועיות ובהן הוראה; עבודה בעמותות אזרחיות ובשלטון המקומי; הדרכת טיולים; תקשורת; ביטחון; דיפלומטיה ועוד.
איך אפשר ללמוד את זה?
כדי להתקבל לתואר שני במדעי הדתות באוניברסיטת תל אביב די שיהיה לך תואר ראשון בכל תחום שהוא ממוסד אקדמי המוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ע. אנחנו מציעים לך לבחור אחד מבין שני מסלולי הלימוד הבאים: מסלול מחקרי (שכולל עבודת גמר) ומסלול עיוני (ללא עבודת גמר).