תואר ראשון כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח

• בחינות סיווג בפיזיקה/מתמטיקה
שנות לימוד: 4 וחצי שנים
סגור לרישום:
תואר ראשון כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח (1554)

לימודי הנדסה - תואר ראשון כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח
  • תכנית  חדשנית לתואר ראשון, המתמקדת בחקר המוח, תוך שימת דגש על שיטות מתחום ההנדסה והמדעים המדוייקים
  • התכנית תשתלב במיזם האירופאי החדש שיוביל את תכניות המחקר האירופאיות במדעי המוח בעשור הנוכחי

מחקר רב תחומי במדעי המוח:

• החוקרים באוניברסיטת תל אביב מנהלים מחקרים פורצי דרך, שהביאו בשנים האחרונות להבנה מעמיקה וחדשה של פעילות מערכת העצבים. בנוסף החוקרים באוניברסיטת תל אביב מנהלים מחקרים ושיתופי פעולה עם מוסדות וחוקרים מובילים.
  • במהלך הלימודים תוכלו להשתלב במחקרים אלו בכל אחת מ- 120 המעבדות למדעי המוח בפקולטות השונות באוניברסיטה (פסיכולוגיה, מדעי החיים,רפואה,הנדסה,מדעים מדויקים,מדעי הרוח,ניהול וחינוך) או בבתי החולים המסונפים ולהיות שותפים לפריצת הדרך הבאה.

מדעי המוח עוסקים בנסתרות המוח ומשלבים את הידע ואת שיטות המחקר אשר הצטברו במגוון רב של תחומים:

ביולוגיה » רפואה » פסיכולוגיה » בלשנות » כימיה » מדעי המחשב » פיזיקה » הנדסה

בסיום התכנית יקבלו הסטודנטים שתי תעודות נפרדות אחת בהנדסה ביו-רפואית (B.Sc.) והשניה בביולוגיה עם הדגש במדעי המוח (B.Sc.).

הכל מתחיל כאן - בלימודי מדעי המוח

אודות התכנית

התכנית לתואר ראשון כפול בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה עם הדגש במדעי המוח, מיועדת לסטודנטים מצטיינים, המתעניינים בשילוב של הנדסה ביו-רפואית ומדעי החיים, בעלי עניין בחקר המוח ובעלי נטייה למדעים מדויקים (מתמטיקה, פיזיקה, מחשבים), להנדסה ולטכנולוגיה.

• תכנית הלימודים נמשכת 4 וחצי שנים (עם אפשרות לסיים ב-4 שנים) ומבוססת על תכניות הלימודים לתואר ראשון בהנדסה ביו-רפואית ובביולוגיה וקורסים ייעודיים במדעי המוח
  • החפיפה בתחומי הלימודים של שני תארים אלה מאפשרת השלמה של תואר ראשון מלא בכל אחד מהתחומים (בשונה מתואר דו-חוגי)
  • התכנית  כוללת קורסים במתמטיקה, בפיזיקה ובהנדסה, וקורסים בביולוגיה ובמדעי המוח
  • שנות הלימודים המתקדמות (ג'- ד') כוללות קורסים ייחודיים שיעסקו בשיטות מתמטיות ופיזיקליות לחקר מוח (ביופיזיקה, חישוביות עצבית, טכנולוגיות דימות, רישום פעילות מוחית ועוד) ובכלל זה פרוייקט מחקר / פיתוח רב תחומי בתחום המוח.

מטרת התכנית

להכשיר בוגרים בעלי הבנה בהנדסה ובביולוגיה עם דגש על הבנת המוח. בוגרי התכנית יוכלו להשתלב במחקר אקדמי בלימודי תואר שני או דוקטורט במדעי המוח, בהנדסה, במדעי החיים או בתחומים אחרים, באוניברסיטאות בארץ ובעולם או בחברות בתחומי הביו-טק וההיי-טק.

תחומי הלימוד

חקר המוח מחייב הבנה ושימוש בשיטות ביולוגיות ובשיטות מתקדמות בהנדסה, בחישוביות, במתמטיקה ובפיזיקה. שיטות אלו שימושיות במגוון יישומים ביולוגיים ורפואיים ושילובם ע"י בוגרי התכנית יהיה בסיס לפריצות דרך במדעי המוח ובתחומים נוספים. תחומים אלה, בהם ביולוגיה והנדסה, משיקים זה לזה בחקר מוח, ומחייבים הבנה בתחומי ההנדסה והמדעים המדויקים לשם ביצוע מחקר מוח. בין השאר ניתן למנות את התחומים הבאים כדוגמאות לכך:

• טכניקות לרישום ודימות מבנה המוח ותפקודו – טכניקות כגון EEG, MEG, fMRI, Advanced optical microscopy, 2-photon, STED, מבוססות על מערכות ועל אלגוריתמי שחזור המאופיינים במורכבות הנדסית ואלגוריתמית רבה.
  • ניתוח רשתות – ניתוח מבנה המוח ופעילותו מבוסס על אלגוריתמים מתמטיים, סטטיסטיים ושיטות לעיבוד אות ועיבוד תמונה שמטרתן הבנת קישוריות המוח.
  • Bio-inspired Engineering - שימוש בתובנות ביולוגיות אודות תפקוד המוח לשם בניית אלגוריתמים שונים, המחקים את פעילות המוח (זיהוי תבניות, שיערוך פרמטרים בתנאי רעש, קבלת החלטות, ארכיטקטורה של רשתות ועוד).
  • ממשק מוח-מכונה – פיתוח שיטות לקישור עצבי לרכיבים מלאכותיים.
    ​Neuro-prosthesis, Retinal prosthesis, Motor-stimulation. שיטות אלה עשויות לאפשר בעתיד טיפול בפגיעות מוח (כפגיעות חוט שידרה, פגיעות ברשתית, ניוון עצבי ועוד).

תכנית המצטיינים בהנדסה

התכנית מיועדת לטפח את ערך המצוינות בקרב תלמידיה, לפתוח אפשרויות נוספות ללימוד ומחקר במהלך התואר הראשון ולעודד את התלמידים להמשיך ללמוד לתארים גבוהים. למידע נוסף >>

אפשרויות תעסוקה

אפשרויות התעסוקה לבוגרי התכנית כוללות מגוון רחב של תחומים:

• התכנית פותחת בפני הסטודנטים אפשרות להשתלב בשוק ההיי-טק והביו-טק  במחקר ופיתוח בתחומים רבים (כגון: בינה מלאכותית וממשק אדם-מכונה). יש לציין כי תכנית הלימודים בהנדסה ביו-רפואית הינה במסלול מערכות ואותות, ומתגברת את הידע של הסטודנטים בתחומי עיבוד אותות. עובדה זו הופכת את בוגרי התכנית למועמדים אטרקטיביים לחברות רבות (גם לכאלה החורגות מתחום הביו-טק).
  • התכנית פותחת בפני הסטודנטים אפשרות להשתלב בלימודי תואר שני או דוקטורט במדעי המוח, בהנדסה ובביולוגיה באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם, וכן במסלול הארבע שנתי לתואר ד"ר ברפואה בפקולטה לרפואה, זאת בהתאם תנאי הקבלה בכל אחד מהמסלולים.

מלגות

ציון ההתאמה שלך גבוה מ- 720? הינך זכאי/ת למענק הצטיינות »

הנדסה ביו-רפואית- ד"ר אורי נבו
מזכירת סטודנטים, הנדסה ביו-רפואית: ורד דבורי