שאלות נפוצות
שאלות ותשובות
שאלות ותשובות
שאלות נפוצות
1. מה לומדים אצלכם?

ממדעי המחשב ועד פילוסופיה, מלימודי משחק בתיאטרון ועד ניהול – אם זה מסקרן ומעניין, אנחנו כנראה חוקרים ומלמדים את זה.

באתר למועמדים ולמועמדות תוכלו לסקור את התחומים השונים (שקיבלו אצלנו את שם החיבה "פקולטות") ולקרוא על תוכניות הלימודים השונות, או פשוט לחפש ישירות באתר את מה שמעניין אתכם.

2. איך מתקבלים?

התשובה הפשוטה, אך גם הפשטנית, היא בשילוב של ממוצע בגרות וציון של הבחינה הפסיכומטרית (מה שנקרא אצלנו ציון התאמה). יש באתר שלנו מחשבונים שיסייעו לך לחשב את ממוצע הבגרויות ואת ציון ההתאמה. כל תוכנית לימודים מפרסמת את הדרישות שלה, ובאמצעות מחשבונים אלה ומחשבון מיוחד נוסף לבדיקת סיכויי קבלה, יש לך אפשרות לבדוק אם נתונייך עומדים בתנאים של התוכנית שמעניינת אותך. חשוב לשים לב שמעבר לציון ההתאמה יש תנאים נוספים, כמו ידיעת השפה העברית והאנגלית ותנאים אחרים הרלוונטיים לתוכניות הלימוד השונות. כמו כן, חלק מהתוכניות מקיימות בחינות קבלה מיוחדות או ראיונות קבלה.

ועכשיו אנחנו טיפה נסבך את העניין, אבל אלו חדשות טובות למי שציון ההתאמה שלו לא עומד בדרישות. בנוסף לקבלה על פי ציון ההתאמה (שילוב של בגרות ופסיכומטרי) יש מסלולי קבלה עוקפים: קבלה ללא פסיכומטרי, מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, מכינה ומסלולים שונים נוספים לקבלה מיוחדת.

 

לנבחני פסיכומטרי אפריל: מסלולי קבלה חלופיים יפורסמו בקרוב.

 

3. איך נרשמים?

באתר שלנו. מקליקים כאן ויוצאים לדרך.

 

4. מה עושים עם תואר ב...?

לפני הכול, לימודים באוניברסיטה מקנים לך יכולות אישיות שישמשו אותך בכל תחום עיסוק בעתיד. הסטודנטים שלנו לומדים מחוקרים שרודפים יום-יום אחר ידע חדש, מגלים תגליות פורצות דרך, כותבים את ספרי הלימוד וממציאים המצאות חדשניות. זה מקנה לסטודנטים שלנו סט של יכולות וכישורים שחשובים למעסיקים במציאות של ימינו: חשיבה ביקורתית, סקרנות, יצירתיות, הסקת מסקנות, למידה עצמית, הסתגלות לעולם משתנה ועוד.

הניסיון מראה לנו, שחלק גדול מהבוגרים שלנו מגיעים לקריירות שונות מאוד מאלו שדמיינו כשהתחילו את הלימודים. בסקר מקיף שערכנו בקרב בוגרינו למדעי הרוח, למשל, מצאנו שהם עובדים בתחומים רבים ומגוונים. לא רק מחקר, הדרכה, הוראה ועיתונות, אלא גם הייטק, תוכן, פרסום ושיווק ועוד.

 

5. איך אדע מה מתאים לי ללמוד?

אנחנו ממליצים לך לקרוא על תחומי הלימוד השונים, לשוחח עם סטודנטים ובוגרים של תחומים שנראים לך מתאימים ולשאול את עצמך מה מעניין אותך, מה מלהיב אותך, במה הצטיינת בתיכון ומה נקודות החוזקה שלך. יכול להיות שמשפחה וחברים קרובים יוכלו לעזור לך לענות על השאלות האלה.

אם כל זה לא עוזר, חשוב להתייעץ עם יועץ מקצועי. אצלנו במרכז לייעוץ בבחירת תחום לימודים יש כמה מסלולי ייעוץ אפשריים (בתשלום) – מייעוץ חד פעמי ועד ייעוץ מלא.

 

6.  עם מי אפשר להתייעץ?

תלוי באיזה נושא. שאלות בנושא רישום וקבלה אפשר להפנות לאגף רישום ומינהל תלמידים – במייל im@tau.ac.il או בשעות הקבלה.

בדקנאט הסטודנטים ניתן לקבל ייעוץ בבחירת תחום לימודים וסיוע בנושאים שונים: מלגות, מעונות, פיתוח קריירה, סיוע כלכלי, סיוע חברתי, שירות פסיכולוגי ועוד.

והכי כדאי להגיע ליום הפתוח שבו כל היועצים, חברי הסגל, סטודנטים ובוגרים נמצאים בקמפוס וממתינים לך.

 

7. אפשר להתחיל ללמוד בחוג אחד ולעבור לחוג אחר?

במקרים רבים אפשר לעבור בין תוכניות לימודים. נדרש היקף של 40-30 שעות סימסטריאליות בתוכנית שבה התחלת, ציון פסיכומטרי, רמת עברית ואנגלית על פי דרישות התוכנית המבוקשת וציונים גבוהים בתואר.

כל תוכנית לימודים מפרסמת את הדרישות שלה – מומלץ לקרוא בעיון ולהתייעץ בנושא.

 

8. מה סטודנטים שלכם מספרים עליכם?

בשביל זה צריך לשאול אותם. הנה כמה סטודנטים וסטודנטיות שישמחו לענות על השאלה הזאת.

 

כתבות אחרונות

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב