תמיד רצית לדעת איך השפה מתפתחת מינקות לבגרות? תהית האם המערכת החישובית של המחשב תהיה איי פעם זהה לזו של בני האדם? ניסית להבין איך המוח קובע אילו מלים ואיזה משפטים נאמרים? ובכן, תואר שני בבלשנות עוסק בדיוק בסוגיות האלה ובעוד הרבה אחרות. השפה נמצאת בכל מקום – בבית וברחוב, בגן ובבית הספר, בעיתון ובטוויטר, בגילאים מוקדמים ומאוחרים. לכן, הבנת היכולת הלשונית היא היבט הכרחי בהבנת ההכרה האנושית והחברה האנושית. התוכנית שלנו עוסקת בפיצוח מסתורי השפה, בחקר הקוגניציה והמוח, ובהבנת אופי הידע הלשוני האנושי הנחוץ לפיתוח אינטליגנציה מלאכותית. אצלנו, השפה היא עולם ומלואו.
למה אצלנו?
התואר השני בבלשנות הוא היחיד בארץ שכולל את כל תחומי הליבה של הבלשנות, ובמגוון של היבטים – תאורטיים, חישוביים, פסיכולוגיים ונוירולוגיים. התוכנית תעמיק את הידע שלך ותכין אותך למחקר בשלל תחומים: רכישת שפה ראשונה או שנייה, בלשנות חישובית, פסיכובלשנות, נוירובלשנות, פונטיקה, פונולוגיה, מורפולוגיה, תחביר וסמנטיקה. התואר השני מציע שני מסלולי לימוד: מסלול מחקרי, המציע ידע מעמיק בתחומי הבלשנות השונים, התמחות באחד מהתחומים, ביצוע מחקר וכתיבת עבודת תיזה; ומסלול עיוני, המאפשר להרחיב ולהעמיק את ההשכלה הבלשנית, ללא כתיבת עבודת תיזה.
מה אפשר לעשות עם זה?
התוכנית שלנו מכינה ללימודי דוקטורט בבלשנות במגוון רחב של תחומים ושיטות מחקר, או לקריירה מחוץ לאקדמיה בתחומים שבהם ידע בלשני הוא נכס, כגון בתעשיית ההיי-טק בפיתוח אלגוריתמים לתרגום מכונה חיפוש במאגרי מידע, זיהוי דיבור, ניתוח מסמכים ועוד, במערך הטיפולי העוסק בפגיעות ביכולת הלשונית ובלקויות לשוניות אחרות, בכתיבה עיתונאית וספרותית, בחינוך ובהוראת שפות.
איך אפשר ללמוד את זה?
התואר השני מציע שני מסלולי לימוד:
מסלול מחקרי: בנוסף להקניית ידע מעמיק בתחומי הבלשנות השונים, כולל המסלול התמחות באחד מהתחומים, ביצוע מחקר וכתיבת עבודת תיזה;
מסלול עיוני: מסלול זה מאפשר להרחיב ולהעמיק את ההשכלה הבלשנית, אך אינו מוביל לכתיבת עבודת מחקר.