אודות ספריית המקצועות

מתלבטים איך לבחור מקצוע ומחפשים ייעוץ לימודים והכוונה מקצועית? ספריית המקצועות נועדה בדיוק בשבילכם.

ספריית המקצועות הדיגיטלית

ספריית המקצועות הדיגיטלית נועדה לתת מענה לרבים, אשר מתלבטים בבחירת מקצוע, שואלים עצמם מה כדאי ללמוד באוניברסיטה, ומעוניינים להכיר מקצועות לימוד שונים באוניברסיטה.

ספריית המקצועות מכילה מידע על כל מקצועות הלימוד ותחומי הלימוד הנלמדים לתואר ראשון באוניברסיטת תל-אביב. מטרתה לספק מידע על עולם המקצועות ולסייע בהכוונה ללימודים ובהכוונה תעסוקתית.

הספרייה הדיגיטלית הוקמה על ידי המרכז לייעוץ בבחירת מקצוע ומסלול לימודים באוניברסיטת תל-אביב. היא מיועדת לשימושם של מועמדים המתלבטים מה ללמוד, מחפשים כיוון לימודים ומקצוע, ורוצים ללמוד על אופי המקצועות השונים, התכונות הנדרשות ואפשרויות התעסוקה בתחום.

ספריית המקצועות בבניין מיטשל

בנוסף לספריית המקצועות הדיגיטלית, נמצאת באוניברסיטת תל-אביב ספריית מקצועות פיזית, ובה מידע נרחב נוסף וכתבות מעיתונים על אודות המקצועות ותחומי הלימוד השונים. כמו כן ניתן להתייעץ ולקבל הכוונה ללימודים ממידענית מומחית בתחום הלימודים וההשכלה המנהלת את הספריה.

מה ניתן למצוא בספרייה הפיזית?

• מידע על כל המקצועות ותחומי הלימוד: מהות המקצוע, התכונות הנדרשות, אפשרויות תעסוקה, מצב השוק וכו'.
  • מידע על אפשרויות הלימוד השונות במסגרות על-תיכוניות (לימודי תעודה, הנדסאים, תואר ראשון ותואר שני), תנאי קבלה, תכניות הלימודים ותוכן הקורסים
  • מידע כללי על נושאים רלוונטיים בתחום הלימודים והתעסוקה (מבחנים פסיכומטריים, לימודים אקדמיים, הסבה מקצועית, שוק העבודה, תחום ההיי-טק וכו')

השימוש בספרייה שבאוניברסיטה אינו כרוך בתשלום עבור הנעזרים בשירותי ייעוץ לימודים של המרכז לייעוץ בבחירת מקצוע ומסלול לימודים. עם זאת, קיימת אפשרות לבקר עצמאית בספריית המקצועות תמורת תשלום.

שעות הפתיחה של ספריית המקצועות:

ימים א' ו-ה'  בין השעות 13:30-09:30

ימים ב' ו-ד'  בין השעות 18:00-09:30

ביום ג' הספרייה סגורה.

הספריה נמצאת בבנין מיטשל, חדר 235

צפו בסרטון על תהליך הייעוץ, השימוש בספריית המקצועות וסטודנטים שייעוץ לימודים סייע להם בהחלטה מה כדאי ללמוד