למה ללמוד מיקרו תארים?

חדש ובלעדי לאוניברסיטת תל אביב: מיקרו-מאסטר

טכנולוגיות חדשות (כמו בינה מלאכותית, רכבים אוטונומיים, mRNA, ועוד), תחרות בלתי פוסקת בעולם גלובאלי, שינויים חברתיים (כמו המחאה החברתית), משברים צפויים (כמו משבר האקלים) ובלתי צפויים (כמו הקורונה) מחייבים אותנו ללמוד כל הזמן בכדי להתאים את עצמנו למציאות המשתנה.

למידה תמידית (Lifelong Learning) אינה רק סיסמה, היא הופכת לאורח חיים. תואר ראשון משמש ככרטיס כניסה לעולם התעסוקה, אבל הוא אינו מספיק עבור תפקידים חדשים, מיומנויות חדשות ושפות חדשות.

בתחומי הפיתוח הטכנולוגי, ההנדסה והמדעים קל מאוד לצבור פערי ידע משמעותיים. הטכנולוגיה שלמדת בתואר הראשון שלך פשוט טסה קדימה: בינה מלאכותית, רובוטיקה וביג דאטה ככל הנראה טרם נולדו כשלמדת באוניברסיטה או רק היו בחיתוליהם.

המיקרו שעושה הבדל גדול

אוניברסיטת תל אביב גאה להיות הראשונה בישראל שמציעה את האפשרות ללימודי מיקרו-מאסטר, תוכניות לימודים המיועדות לבעלי תואר ראשון ומבוססות על אשכול של קורסים אקדמיים לתואר שני שיש להם נושא משותף.

לימודי המיקרו-מאסטר יאפשרו לבוגרות ולבוגרי תואר ראשון לעדכן ולחדש את הידע שלהם במקביל לניסיון שצברו. הם יוכלו להוסיף מומחיות בנושא שקשור לתחום עבודתם או בתחום שהם רוצים להיכנס אליו. את המיקרו-מאסטר ניתן ללמוד במקביל לעבודה במשרה מלאה.

לימודי מיקרו-מאסטר יאפשרו לך להיות צעד אחד לפני כולם, עם ארגז כלים מעודכן וחדש, ללא קשר לחלוף השנים שעברו מאז שלבשת את הגלימה האקדמית והכובע בטקס הענקת התואר.

עדכון גרסה להיי-טק

הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת תל אביב היא החלוצה בלימודי מיקרו-מאסטר ומציעה החל מסמסטר ב' של שנה"ל תשפ"א (2021-2020) מבחר מיקרו-מאסטרים, במהלכם סגל החוקרים המובחר שלנו יכשירו אותך ברמה הגבוהה ביותר. מיקרו-מאסטרים אלה יעשירו אותך בתכנים העדכניים ביותר, הם יחשפו אותך לחידושי המדע והטכנולוגיה ולשינויים המשמעותיים שחלו בתחום. הקורסים שמרכיבים כל אחד מהמיקרו-מאסטרים שלנו נבנו ליצירת תשתית ידע משמעותית וייחודית ליישום מעשי בשטח.

מה לומדים?

הפקולטה להנדסה מציעה בשלב הראשון שלל מיקרו-מאסטרים כאשר 4 מהם מפורטים להלן :

• אינטליגנציה מלאכותית (AI) הנדסת חשמל
  • עיבוד אותות ותמונות הנדסת חשמל
  • מדע הנתונים (Big Data- הנדסת תעשייה
  • רובוטיקה-ואלקטרומכניקה -  הנדסה מכנית

למידע מפורט נוסף על כל המיקרו-מאסטר בפקולטה להנדסה >>

איך לומדים?

כל אחד מהמיקרו-מאסטר מורכב באופן מובנה מ-2 עד 4 קורסים בהיקף כולל של 12-8 שעות סמסטריאליות (ש"ס). יהיה עליך להירשם למינימום 2 קורסים בשנה ולהשלים את כל הקורסים הנדרשים תוך 3 סמסטרים. בסיום הלימודים תוענק לך תעודה - בתנאי, כמובן, שתעמוד בדרישות האקדמיות של הפקולטה: סיום מיקרו-מאסטר בממוצע של 75 לפחות וציון 60 לפחות בכל קורס.

הרישום לקורסים בכל מיקרו-מאסטר יתבצע בהתאם לזמינות הקורסים בכל שנה ועל בסיס מקום פנוי.

ניתן ללמוד בו זמנית מספר מיקרו-מאסטר. עם זאת אנו ממליצים לך לא למהר, וללמוד כל מיקרו-מאסטר בנפרד כדי להימנע מעומס וכדי לסיים את הקורסים בהצלחה.

איך נרשמים?

1. נכנסים לרישום המקוון. להרשמה לחצו כאן >>
  2. בוחרים הרשמה לתואר שני/לימודי תעודה
  3. מזינים את הפרטים האישיים
  4. בעדיפות הראשונה בוחרים ברשימה של הנדסה את התוכנית הרצויה
  5. משלימים את תהליך הרישום עד לסיומו

איך מתקבלים?

תנאי הקבלה לכל מיקרו-מאסטר זהים לתנאי הקבלה לתואר השני הרגיל בכל אחת מיחידות הפקולטה: הנדסת חשמלהנדסת תעשייההנדסה מכנית, לרבות לימודי ההשלמה הנדרשים לקבלה, במקרה זה יש להשלים את לימודי ההשלמה לפני שמתחילים בלימודי המיקרו-מאסטר.

כבר התחלת או סיימת לימודי מיקרו-מאסטר? ניתן להתקבל למיקרו-מאסטר נוסף באותה תוכנית לימודים בלי בדיקה מחודשת של תנאי הקבלה ובתנאי שלא עברו 5 שנים מלימודי המיקרו-מאסטר הקודם.

איך ממשיכים לתואר שני ללא תזה?

כל מיקרו-מאסטר משתייך לאחת מתוכניות הלימודים בפקולטה:

שם המיקרו-מאסטר

תוכנית התואר השני אליה המיקרו-מאסטר משויך

• אינטליגנציה מלאכותית (AI)

הנדסת חשמל

• עיבוד אותות ותמונות

הנדסת חשמל

• מדע הנתונים (Big Data)

הנדסת תעשייה

• רובוטיקה

הנדסה מכנית

אם ברצונך ללמוד בתוכנית הלימודים בפקולטה להנדסה שאליה משתייך המיקרו-מאסטר שהשלמת, יתאפשר לך לעבור תוך 5 שנים מסיום לימודי המיקרו-מאסטר ללימודי תואר שני מלא (במסלול ללא תזה, הכולל פרויקט גמר) ויוכרו לך כל הקורסים שהשלמת במסגרת המיקרו מאסטר.

אם ברצונך ללמוד בתוכנית לימודים בפקולטה להנדסה שהמיקרו מאסטר שהשלמת אינו משתייך אליה, ראשית יהיה עליך לעמוד בדרישות הקבלה של התוכנית. לאחר קבלה, יוכרו לך הקורסים הרלבנטיים של המיקרו-מאסטר שהשלמת.

ומה אם השלמתי יותר ממיקרו-מאסטר אחד?

כל אחת מתוכניות הלימודים לתואר שני תכיר לך עד 3 מיקרו-מאסטרים לכל היותר – מתוכם רק אחד יכול להיות מיקרו-מאסטר שאינו משתייך אליה. כלומר תינתן לך הכרה בעד 3 מיקרו-מאסטרים המשתייכים לתוכנית שאליה התקבלת או 2 מיקרו-מאסטרים המשתייכים לתוכנית ועוד מיקרו-מאסטר נוסף שאינו משתייך אליה.

לדוגמה, בהנדסת חשמל יוכרו לך קורסי המיקרו ב-AI ובעיבוד אותות (שניהם מתקיימים בהנדסת חשמל) וקורסי המיקרו ב-Big Data (המתקיים בהנדסת תעשייה). בהנדסה מכנית יוכרו לך קורסי המיקרו ברובוטיקה (המתקיים בהנדסה מכנית) והקורסים של מיקרו-מאסטר אחד נוסף מבין אלה שאינם משתייכים לתוכנית (AI, עיבוד אותו ומדע הנתונים, לדוגמה).

לאחר המעבר מלימודי מיקרו-מאסטר ללימודים במסגרת תואר שני יהיה עליך לסיים את לימודי התואר השני במהלך שנתיים אקדמיות לכל היותר. הדרישות האקדמיות לסיום הלימודים ולקבלת התואר השני תהיינה זהות לדרישות האקדמיות הרגילות לסיום תואר שני.

מה גובה שכר הלימוד?

שכר הלימוד לכל ש"ס הינו 1,031.50 ₪ צמוד למדד 06/2020 (המחיר צמוד למדד המחירים לצרכן ובהתאמה לשכר הלימוד האוניברסיטאי לתואר שני).

כל קורסי המיקרו-מאסטר שיוכרו לך במעבר ללימודי תואר שני רגילים, ייחשבו למכסת שכר הלימוד לתואר השני. כלומר: התשלום עבור כל קורסי המיקרו-תואר יהוו חלק משכר הלימוד הרגיל, במקרה שבחרת להמשיך לתואר שני.

לסיכום:

מה לומדים? אחד או יותר מכל מגוון המיקרו-מאסטרים שמציעה הפקולטה ביניהם: אינטליגנציה מלאכותית (AI), עיבוד אותות ותמונות, מדע הנתונים (Big Data), רובוטיקה

איך מתקבלים? תנאי הקבלה לתואר השני הרגיל בתוכנית שבמסגרתה נלמד המיקרו- מאסטר:

מספר שעות לימוד סמסטריאליות כולל למיקרו-מאסטר? 8 עד 12

מס' קורסים בשנה? לפחות 2 קורסים

משך הלימודים? עד 3 סמסטרים

זכאות לתעודה? ממוצע של 75 לפחות וציון 60 לפחות בכל קורס

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>