תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה

תואר ראשון
3 שנות לימוד
דו-חוגי
0687 מסלול 0000

כדי להתקבל לתוכנית, עליך לעמוד בדרישות הקבלה הכלליות של האוניברסיטה   בתנאי הסף ובדרישות הקבלה של החוג

תנאים בסיסיים מצטברים לקבלה

אפיקי קבלה

ציון התאמה

ציון התאמה 500 לפחות

פסיכומטרי

ציון פסיכומטרי (כללי) 450 ומעלה וגם זכאות לבגרות העונה על דרישות האוניברסיטה

ללא פסיכומטרי

ממוצע בגרות 102 ומעלה

או

תעודת סיום תיכון מחו"ל השקילה לבגרות ישראלית : ממוצע 90 ומעלה ( בסולם ציונים ישראלי )

או

ממוצע ציוני בגרות ( ללא בונוסים ) במקצועות הומניים* 85 ומעלה

או

זכאות לבגרות וגם שלושה קורסים מקוונים שנלמדו באוניברסיטת תל אביב, בציון 80 ומעלה כל אחד מהם, מתוכם שניים לפחות בתחום מדעי הרוח.

או

זכאות לתעודת בגרות וגם השכלה אקדמית ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג בהיקף 30 ש"ס אקדמיות לפחות בממוצע 85 ומעלה

או

תואר בוגר תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג 

או

בעלי תואר מוסמך תואר שני ממוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג

או

גיל 40 ומעלה וגם זכאות לתעודת בגרות

דגשים חשובים

  • * מקצועות חובה הומניים המופיעים בתעודת הבגרות מתוך הרשימה הבאה: תנ"ך, הבעה עברית (כולל עברית לבעלי תעודת בגרות ערבית, ועברית לאקסטרנים), ידע העם והמדינה/תולדות עם ישראל, היסטוריה, אזרחות, ספרות, מחשבת ישראל, אנגלית (ושפה זרה נוספת – אם יש). 
  • סטודנטים שהתקבלו במעמד "לא מן המניין" משום שחסרה להם בחינת בגרות, נדרשים לגשת לבחינה במועד החורף הסמוך לראשית שנת לימודיהם הראשונה. על המועמדים הנ"ל  למלא טופס מספר 1 המהווה תחליף לתעודת בגרות עד לקבלת אישור זכאות ממשרד החינוך. תלמיד שידחה בחינתו לקיץ מסתכן בכך שתוצאות הבחינה לא יגיעו במועד ודבר זה יגרום להפסקת לימודיו. מעמד "לא מן המניין" אפשרי אך ורק לשני הסמסטרים הראשונים ללימודים באוניברסיטה. בשום מקרה לא תתאפשר הארכת מעמד זה לסמסטר שלישי.
  •  מועמדים המבקשים להתקבל דרך אפיק המעבר מהאוניברסיטה הפתוחה, נדרשים ללמוד 6 קורסים בהיקף כולל של 36 נקודות זכות בציון 80 לפחות בכל קורס. מועמדים המבקשים להירשם באפיק המעבר, לחוג שאינו מופיע ברשימת החוגים של הפקולטה למדעי הרוח, יגישו בקשה לקבלה חריגה, לוועדת קבלה של הפקולטה למדעי הרוח בצירוף גיליון ציונים. הקבלה באפיק זה הינה לשנה א'. 

 

 

 

 

החוג מציע שני מסלולי לימוד:

מסלול דו–חוגי: התלמידים יבחרו בחוג ללימודי מזרח אסיה כאחד מבין שני חוגים.

מסלול חד–חוגי משנה ב :מסלול זה מאפשר לתלמידים מצטיינים הרחבה והעמקה בנושאים המגוונים שמציע החוג. למסלול זה מתקבלים תלמידים החל משנת הלימודים השנייה על סמך הישגיהם בשנת הלימודים הראשונה. דרישות הקבלה למסלול: ממוצע 85 ומעלה ב- 30 ש"ס בחוג ללימודי מזרח אסיה (ממוצע של 85 לפחות ב – 2 מבואות) וממוצע 80 ומעלה ב- 16 ש"ס בחוג השני.

 

מבנה תכנית הלימודים

בשנה א' משתתפים תלמידי החוג בשניים או שלושה שיעורי מבוא המתמקדים בסין, יפן והודו. שלושת המבואות מחולקים לשניים: מבוא לעת העתיקה ועד לעת המודרנית המוקדמת (בסמסטר א') ומבוא לעת המודרנית המוקדמת ועד ימינו (בסמסטר ב). המבואות מעניקים סקירה כללית של המאפיינים התרבותיים, החברתיים והפוליטיים של שלוש הציוויליזציות. לצד שיעורי המבוא משתתפים התלמידים בתרגילים שמטרתם לחשוף את התלמידים למקורות היסודיים של הציוויליזציות השונות וכן מקנים למשתתפים מיומנויות בסיסיות בכתיבה ובקריאה אקדמיות. התלמידים נדרשים ללמוד לפחות שני מבואות (בכל אחד את שני החלקים) בשנה א' ויכולים לבחור ללמוד את המבוא השלישי בשנה ב'.

עוד בוחרים התלמידים באחת מבין השפות הנלמדות בחוג: סינית (מנדרין), יפנית, הינדי וסנסקריט. בשנה ג' רשאים התלמידים להשתתף בשיעורי שפה מתקדמים נוספים. 

· בשנה ב' יידרשו התלמידים להשתתף בפרוסמינריון מתודולוגי. הפרוסמינריון מתמקד בנושא ספציפי ומכשיר את התלמידים ביסודות המחקר האקדמי, לפי התחום בו עוסק הפרוסמינריון.

·בהמשך יידרשו התלמידים להשתתף בסמינריון. הסמינריונים בחוג הינם שיעורי מחקר מתקדמים הבוחנים, לעומק, תקופה, סוגייה ספציפית, או תימה מסויימת, ועושים שימוש בספרות מחקר ובמקורות ראשוניים. בתום הסמינריון מגיש כל תלמיד עבודה בכתב שבמסגרתה נבדק פן הקשור לנושא הסמינר.

שיעורי בחירה (מונוגרפיים) מאפשרים העמקת ההיכרות עם היבטים ספציפיים של התרבויות הנלמדות בחוג במגוון נושאים.

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב