התוכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן

תואר ראשון
4 שנות לימוד
בין פקולטתי
1821

התוכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן: כל הקמפוס עומד לרשותך

מסגרות. אפשר לאהוב אותן ואפשר שלא, אבל הן מקיפות אותנו ומבנות את חיינו. כילדים וילדות, חלק גדול מהיום שלנו מתנהל בתוך מגבלות שמכתיבים לנו – מתי לקום, מה לאכול, מה ללבוש. גם בבית הספר, ואז בצבא, דורשים מאתנו לנוע בתוך תבניות מוגדרות. אבל מה אם נאמר לכם.ן, שיש מקום אחד שבו יש מסגרת שונה וגמישה, שיש בה את החופש לחקור, ללכת בעקבות הסקרנות, ולשלב בין נושאים שאף אחד אחר לא חשב לשלב. מקום שייתן למוח שלך חופש מכל המגבלות ולך חופש ללכת בעקבות הלב. דרך התוכנית שלנו ניתן להירשם לכל קורס בכל פקולטה ולהשתלב במחקר בתחום עניין בין-תחומי שמעניין אותך – והכול בליווי אישי צמוד של הסגל האקדמי. זוהי תוכנית מצטיינים יוקרתית השואפת לגרום לך למצות את הכישורים האינטלקטואליים שלך, לאתגר את המחשבה ולהתמודד עם שאלות בין-תחומיות. 
 


איך זה עובד?

בכל שנה מתקבלים חמישה עשר תלמידים ותלמידות על פי ציוני הבגרות, הציון הפסיכומטרי, מכתב הגשת מועמדות, סדרת ראיונות אישיים ויום הערכה אקדמית. אנחנו מחפשים מועמדים ומועמדות עם כישורים אינטלקטואליים גבוהים, חשיבה עצמאית ועניין בנושא בין-תחומי. לכל הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית יש פטור מלא משכר-לימוד וגם אפשרות למלגות קיום. התוכנית שלנו היא תוכנית ישירה לתואר שני. אם התקבלת, נעזור לך להרכיב תוכנית לימודים אישית, המורכבת מהקורסים והתחומים שמעניינים אותך. לקראת סוף שנת הלימודים השנייה/תחילת השלישית, כשתהיה לך שאלת מחקר מוגדרת משלך, אפשר להרשם לתואר שני בחוג שבו בחרת, ולכתוב את עבודת המוסמך – לעתים עם מנחים מחוגים שונים. 
בנוסף, הסטודנטים והסטודנטיות של התוכנית נפגשים אחת לשבוע בסמינר התוכנית כדי לשמוע הרצאות מפי אנשי ונשות מדע ורוח מהארץ ומחו"ל. מפגש שבועי ייחודי נוסף מתרחש בקורס מחקרים בין-תחומיים מודרכים, בו הסטודנטיות והסטודנטים שלנו מציגים רעיון או שאלה מחקרית ודנים בהם בקבוצה. 
 


מה אפשר לעשות עם זה?

רוב בוגרי התוכנית ממשיכים את לימודיהם לתואר השלישי באוניברסיטאות חשובות בארץ ובעולם. כמחצית מהבוגרים השתלבו באקדמיה, חלק עוסקים בניהול ובהייטק ואחרים יוצרים בתחומים שונים של הרוח והאומנויות.
בין הבוגרים והבוגרות שלנו: סופרים ומשוררים כמו אתגר קרת, שמעון אדף, ינץ לוי, מאיה ערד ואסף ענברי; התסריטאים רשף לוי ויהונתן אינדורסקי; מדעני המוח פרופ' דפנה יואל, פרופ' נעמה פרידמן, פרופ' מיכל בן-שחר ופרופ' ליעד מודריק; המשפטנים פרופ' אסף לחובסקי ופרופ' שי לביא, חוקרי מדעי המחשב פרופ' סיוון טולדו, פרופ' גל צ'צ'יק ופרופ' יאיר וייס; הבלשנים פרופ' גלעד צוקרמן ופרופ' עידן לנדו; הביולוגים פרופ' נועם סובל, ד"ר תום שונברג וד"ר עדי ברזל; הכלכלן פרופ' צבי נאמן והפיזיקאי פרופ' איתן קצב – וזאת רשימה חלקית בהחלט.
 

מתענינים בלימודים באוניברסיטת תל אביב

אולי יעניין אותך גם

לייעוץ ולפרטים נוספים
03-6409322
בניין נפתלי, חדר 739