
תרבות
המתעניין בתחום מאופיין על פי רוב כבעל כושר מילולי ויכולת חשיבה מופשטת, סקרן, אינטלקטואל, נהנה מקריאה בתחומים של מדעי הרוח, שואף להרחבת השכלתו, ללמוד ולהדריך אחרים
לייעוץ אישי ולמידע נוסף בבחירה בתחום לימודים הינכם מוזמנים לפנות למרכז לייעוץ לימודי שבדקאנט הסטודנטים בטלפון 03-6409692
החוג לחינוך באוניברסיטת תל-אביב הוא המוביל בתחומו בישראל. החוג עוסק במחקר ובהכשרה של אנשי מקצוע בתחומי היעוץ החינוכי והחינוך המיוחד בשני מסלולים: חינוך מיוחד ויעוץ חינוכי, וחינוך תלמידים לקויי שמיעה. בוגרי החוג מבוקשים מאד במערכת החינוכית והשיקומית בישראל ומשתלבים במגוון מסגרות חינוכיות ושיקומיות לאחר הלימודים.
למידע נוסף »קיומו של המשפט חיוני לכינונה של ציוויליזציה, וכללי המשפט והשיח המשפטי משפיעים באופן דרמטי על עיצובה של החברה האנושית. הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב מזמינה אתכם להצטרף לעולם היצירה המשפטית, ומציעה לכם חוויה אינטלקטואלית וחברתית יחידה במינה, סביבה של מצוינות אקדמית וחיים סטודנטיאליים תוססים.
למידע נוסף »התכנית הבין-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן, שבראשה עומדת פרופ' נעמה פרידמן, מיועדת לתלמידים בעלי עניין בנושא בין-תחומי ומאפשרת להם להתמודד עם שאלות בין-תחומיות, להתעמק בתחומי ידע שונים, לקשר ביניהם ולהעמיק במתודולוגיות ובגישות תיאורטיות של דיסציפלינות שונות. את התלמידים בתכנית מנחים חונכים אישיים.
למידע נוסף »התכנית החד-תחומית לתלמידים מצטיינים ע"ש עדי לאוטמן, שבראשה עומדת פרופ' עדינה ברימן, מיועדת לתלמידים המתכוונים להתרכז בלימודיהם בתחום אחד או יותר מתחומי ההוראה באוניברסיטה. מטרת התכנית לעודד תלמידים מצטיינים על ידי מתן הזדמנויות לתוספת השכלה, קידום והתפתחות אקדמיים, שבדרך כלל אינם ניתנים במסלולי הלימוד הרגילים. תלמיד בתכנית יכול לקבל ייעוץ והדרכה בצעדיו הראשונים באוניברסיטה מאיש הסגל האקדמי של האוניברסיטה, המתמנה למנחה האישי שלו.
למידע נוסף »החוג לאמנות התיאטרון באוניברסיטת תל-אביב הוא הוותיק והגדול ביותר בישראל. רבים מבוגריו נמנים כיום עם עמודי התווך של המחקר, היצירה, הביצוע והניהול של התיאטראות בישראל. תכנית הלימודים לתואר ראשון מכוונת לפתח אנשי תיאטרון כיוצרים עצמאיים וכחוקרים בתחום תורת התיאטרון, תוך שילוב ידע עיוני, היסטורי ותיאורטי, ביחד עם התנסות יצירתית.
למידע נוסף »עידן של התפתחויות גיאופוליטיות וטכנולוגיות מהירות כופה דפוסים פוליטיים וחברתיים חדשים שאת מלוא משמעותם ניתן יהיה לראות רק במהלך המאה העשרים ואחת. החוג למדע המדינה באוניברסיטת תל-אביב, מהמובילים בתחומו בישראל, עוסק במחקר השינויים הפוליטיים והחברתיים בתחומים כגון: פוליטיקה ישראלית, ממשל, כלכלה וחברה; דיפלומטיה, יחסים בינלאומיים ואסטרטגיה; פילוסופיה פוליטית ותקשורת פוליטית.
למידע נוסף »בית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה הוא פרי שיתוף פעולה ייחודי בין אוניברסיטת תל-אביב והתזמורת הפילהרמונית הישראלית. ביה"ס מאפשר לסטודנטים התנסות מקצועית וקידום אמנותי, אם בפעילות מוזיקלית עשירה, עבודה הדוקה עם הנגנים הראשיים של התזמורת הפילהרמונית הישראלית, סיורי קונצרטים בחו"ל ועוד. סגל בית-הספר כולל את האמנים, המורים והמרצים המובילים בתחומם בישראל.
למידע נוסף »החוג לקולנוע ולטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב נוסד בשנת 1972 ועל בוגריו נמנים היוצרים, החוקרים והמבקרים הבולטים בתחומי הקולנוע והטלוויזיה בישראל. החוג משלב השכלה אקדמית רחבה עם לימודים מקצועיים ומכשיר יוצרים וחוקרים אשר יש להם את היכולת להוביל ולחדש, מתוך הכרת התיאוריה וההיסטוריה של הקולנוע והטלוויזיה.
למידע נוסף »החוג לתולדות האמנות הוא המוביל בתחומו בארץ והיחידי המציע מסלול ייחודי ללימודים והתמחות באמנות ישראלית למן התואר הראשון ועד לתואר השלישי. על סגל ההוראה נמנים מרצים שהם חוקרים בעלי שם בארץ ובעולם. בחוג לתולדות האמנות נפרשת מפה רחבה, מרהיבה וצבעונית, של סיפורה של האמנות מראשיתה בעידן הקלאסי ועד מופעיה בני זמננו.
למידע נוסף »אם אתם מעוניינים בסוגי האמנות השונים - ציור, פיסול, אדריכלות, מוזיקה, תאטרון, קולנוע וטלוויזיה, תוכלו לרכוש בתכנית הרב-תחומית באמנויות ידע היסטורי ותיאורטי על מגמות ויוצרים מרכזיים בארץ ובעולם, ובעיקר לפתח דפוסי חשיבה, שיהוו בסיס לדיון השוואתי בין האמנויות השונות, ובינן לבין התרבות בכללותה.
למידע נוסף »החוג לאריכאולוגיה ולתרבויות המזרח הקדום מזמין להצטרף למסע מרתק בזמן: מסע אל עברו של המין האנושי, אל תרבויות מפוארות שנכחדו ואל ראשית ישראל. ארץ-ישראל והמזרח התיכון הם מהאזורים העשירים ביותר בעולם בשרידי תרבויות קדומות ובאתרים ארכיאולוגיים, המלמדים על אורח חייהם, פועלם ותפיסות עולמם של בני-האדם שחיו כאן בעבר.
למידע נוסף »המחקר ההיסטורי פנה לכיוונים חדשים ובעיקר למחקר החברה האנושית על כל היבטיה, בעקבות השינויים החברתיים, התרבותיים והטכנולוגיים, אשר מעצבים מחדש את עולמנו. כופרים וקדושים, קבצנים ובעלי הון, זיכרונות וחלומות - אלו הם רק חלק מנושאי המחקר בחוג להיסטוריה. הקורסים בחוג מציעים מגוון גישות בהיסטוריה פוליטית, חברתית, כלכלית ותרבותית, והיכרות עם האסכולות החדשניות של המחקר ההיסטורי.
למידע נוסף »החוג לספרות עוסק במחקר ובהוראה בתחומי תורת הספרות, הספרות העברית לדורותיה והספרות הכללית. תכניות הלימודים המגוונות של החוג נועדו לאפשר לבוגריו ליטול חלק במעשה הספרותי בארץ - כקוראים מיומנים, כמתווכים, כמשתתפים בשיח הספרותי, כיוצרים וכחוקרים. תכניות הלימוד המעשיות של החוג נועדו להכשיר כותבים, מבקרים, עורכים ומתרגמים.
למידע נוסף »אם ברצונך לחוות, ללמוד ולהבין את המזה"ת ואפריקה – החוג להיסטוריה של המזה"ת ואפריקה הוא המקום. החוג הינו מן החוגים המובילים בישראל ובעולם בתחומו, והלימודים בו פותחים צוהר להבנת המזה"ת ועולם הערבים והאסלאם של ימינו. בתכנית הלימודים לימוד השפה הערבית כמו גם מגוון שיעורי בחירה בסוגיות כלכליות, חברתיות ופוליטיות במרחב המזרח-תיכוני
למידע נוסף »לראשונה בישראל נפתחה תכנית בין-אוניברסיטאית במסלול דו-חוגי לתואר ראשון בלימודי אפריקה, המאפשרת ללמוד במקביל קורסים בנושא אפריקה באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת בן גוריון ובאוניברסיטה הפתוחה. תכנית הלימודים כוללת מגוון עשיר של קורסים העוסקים באפריקה מהיבטים היסטוריים, פוליטיים, גיאוגרפיים, תרבותיים ודתיים.
למידע נוסף »החוג להיסטוריה של עם ישראל מציע היכרות רחבה ומעמיקה עם ההיסטוריה היהודית מתקופת המקרא ועד ימינו. הסטודנטים יתוודעו לתולדות עם ישראל לתקופותיו ולמאורעות המכוננים והחשובים שהתרחשו בהן. דגש מיוחד מוענק ללימוד החברה והתרבות היהודית שהתפתחה והתגבשה באזורים גיאו-תרבותיים ובמרכזים השונים שבהם חיו, פעלו, ויצרו היהודים, וכן למפגש רב-הפנים שלהם עם דתות, תרבויות ועמים.
למידע נוסף »יהודית או דמוקרטית, שיוויונית או אתנוקרטית, חילונית או ראשית צמיחת גאולתנו. יהודים וערבים, מזרחים ואשכנזים, דתיים וחילוניים, צברים ועולים, מגילת העצמאות או התנ"ך, יהודה ושומרון או השטחים הכבושים, הקיבוץ או העיר, גבולות 1949 או גבולות 1967, תל-אביב או ירושלים, שישים שנה מול 2000 שנות גלות. מישהו מבין מה הולך כאן? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
למידע נוסף »החוג למקרא באוניברסיטת תל אביב מעניק לתלמידיו חווייה לימודית עשירה. כמתבקש ממעמדו של המקרא כ"ספר הספרים", כספר תשתית בתרבות היהודית, הישראלית והמערבית, הלימודים מיוסדים על הקניית הבנה עשירה ורבת פנים של היצירה המקראית. החוג למקרא מציע קורסים המתמקדים בפן הטקסטואלי, וכן קורסים כלליים בתחומים נוספים. .
למידע נוסף »התמחות זו הנה הזמנה לצלול בים המופלא של התלמוד – הספרות שנוצרה בארץ ישראל ובבבל, בעברית ובארמית, בשלהי העת העתיקה, והפכה לקאנון המרכזי שעליו התבססה התרבות היהודית כולה. זוהי ספרות עשירה, נועזת, מורכבת ורבת סתירות ורבדים, המשלבת יחד, חוק, מוסר, פרשנות מקרא ודיונים הגותיים לצד מיתוסים וסיפורים על עולמם של החכמים ושל הסובב אותם.
למידע נוסף »אוניברסיטת תל-אביב היא האוניברסיטה היחידה בארץ אשר מוקדשת בה תכנית לימוד עצמאית ללימודי השפות השמיות ולהכשרת סטודנטים בבלשנות שמית לתואר ראשון ולתארים מתקדמים. אם יש לכם כישרון ואהבה לשפות; אם אתם נמשכים לבלשנות ומבקשים להכיר שפות שמיות עתיקות ורוצים לדעת כיצד התפתחו השפות השמיות החיות בימינו, הצטרפו לתכנית ללימודי השפות השמיות של אוניברסיטת תל אביב במסגרת החוג ללשון העברית ולבלשנות שמית..
למידע נוסף »הייחודי לחוג לפילוסופיה יהודית ותלמוד באוניברסיטת תל אביב הוא הכיסוי של ההגות היהודית משלהי המקרא ועד ההגות היהודית המודרנית. כיסוי זה כולל את כל סוגי ההגות והחשיבה וביניהם המיסטיקה, המאגיה החשיבה ההלכתית והפילוסופיה. הלימוד בחוג מאפשר להתעמק בתקופות שונות וספריות שונות שנכתבו לאורך תקופה של למעלה מאלפיים שנה. החוג מתמחה בלימוד וניתוח של המגעים המרתקים בין היהדות לתרבויות אחרות, אותם רגעי מפתח שבהם היהדות הושפעה משמעותית מצורות חשיבה חיצוניות או השפיעה עליהן.
למידע נוסף »החוג פותח צוהר לעולמן הקסום של התרבויות הייחודיות של מזרח אסיה - תרבויות המציבות עולם אלטרנטיבי לעולם המערבי. החוג משלב את לימוד העבר המרתק והעשיר של תרבויות אלה עם לימוד התפתחותן המדהימה בעידן המודרני והפיכתן לגורם המוביל בתחומים שונים בעולם. הלימודים בחוג מתרכזים בעיקר בסין, יפן והודו.
למידע נוסף »הלימודים מתמקדים בשפות הקלאסיות, יוונית ורומית, וכן בתרבות הקלאסית: פילוסופיה ורטוריקה, היסטוריה והיסטוריוגרפיה, ספרות ומיתולוגיה, חוק ומוסר, כלכלה וחברה, דת ופולחן. הטקסטים העתיקים נלמדים הן בשפות המקור והן בתרגומם לעברית. הקורסים עוסקים במגוון תחומי התרבות היוונית והרומית, החל בפרה-היסטוריה אגאית ועד לעליית האסלאם, ומעודדים את הסטודנטים לחשיבה ביקורתית, לפיתוח יכולת הניתוח וכישורי ההבעה בעל פה ובכתב.
למידע נוסף »החוג לאנגלית וללימודים אמריקניים מהווה מקום מפגש בין תרבות מקומית לשפה שהפכה לגלובלית, והינו החוג היחידי בישראל המציע תואר ראשון גם בלימודים אמריקניים. תלמידי החוג נחשפים למורשת המופת של סופרים, משוררים ומחזאים, החל משייקספיר, דיקנס וייטס ועד לפיליפ רות, טוני מוריסון וסלמאן רושדי, ולומדים על יחסי הגומלין בין תרבויות בעולם דובר האנגלית.
למידע נוסף »בחוג לבלשנות נדונות תיאוריות המסבירות תופעות לשוניות בשפות מבוגרים וילדים, תוך התייחסות לעקרונות אוניברסליים להם מצייתות שפות טבעיות. בתכנית לומדים על מבנה השפה (פונטיקה, פונולוגיה, מורפולוגיה, סמנטיקה ועוד) כמו גם שיטות מחקר בינתחומיות בתחום הפסיכו-בלשנות, בלשנות ניסויית, בלשנות חישובית ונוירובלשנות.
למידע נוסף »הבלשנות החישובית עוסקת בפיתוח כלים חישוביים להתמודדות עם שפה טבעית וביישומיה, בפתרונות אלגוריתמיים לאתגרים הקשורים לתרגום אוטומטי, ובנושאים נוספים כגון: חיפוש במאגרי מידע, דיאלוג בשפה טבעית, ניתוח מסמכים וזיהוי דיבור. המסלול הדו-חוגי במדעי המחשב ובבלשנות בא לענות על הביקוש הרב בהשכלה משולבת בשני התחומים, הן בעולם האקדמי והן בעולם ההיי-טק.
למידע נוסף »התכנית מכשירה סטודנטים בחקר הבסיס הביולוגי של היכולת הלשונית האנושית - נוירובלשנות (חקר המוח מן ההיבט השפתי), ובחקר הגנטיקה של היכולת הלשונית. תחומי מחקר אלה זוכים בשני העשורים האחרונים לתנופת התפתחות אדירה באקדמיה, ונדרשת להם השכלה בינתחומית שהתכנית מעניקה בשילוב לימודים בביולוגיה ובבלשנות.
למידע נוסף »הפילוסופיה היא אחד מתחומי הידע המשפיעים והמאתגרים של זמננו. החוג לפילוסופיה מציע תכנית המתאפיינת בפלורליזם ומאזנת בין הגישות והאסכולות השונות: בין ההיסטוריה של הפילוסופיה לשאלות העכשוויות שעולות בה, בין הפילוסופיה המערבית למזרחית ובין הפילוסופיה האנליטית לקונטיננטלית. שילובה של הפילוסופיה עם תחומי ידע ומחקר אחרים היה מאז ומתמיד מקור רב השפעה לצמיחה ולחידוש במדעי הטבע, במדעים המדויקים, בפסיכולוגיה, במדעי החברה ובאמנויות.
למידע נוסף »