המכינה המשותפת של אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר-אילן

מסלול כניסה נוסף לאוניברסיטה הגדולה והמבוקשת בישראל

לסמן את המטרה - לימודים באוניברסיטת תל-אביב

למה ללמוד במכינה המשותפת של אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת בר-אילן?

•  שיפור סיכויי הקבלה לאוניברסיטה
  • מגוון מסלולי לימוד
  • הכנה ללימודים אקדמיים ברמה גבוהה
  • מורים מנוסים
  • יחס אישי
  • מלגות

מסלולי הלימוד:

• הנדסה ומדעים מדויקים
  • מדעי החיים
  • מדעי החברה והרוח

מתכונת לימודים: תכנית לימודים קדם-אקדמית

אודות המכינה

המכינה האוניברסיטאית הינה תכנית לימודים קדם-אקדמית המיועדת למעוניינים ללמוד באוניברסיטת תל-אביב, אשר ציוני תעודת הבגרות שברשותם אינם מספקים ולכאלה המעוניינים בריענון ובהרחבת ידיעותיהם.  הלימודים במכינה יתקיימו בקמפוס אוניברסיטת בר-אילן.

למה ללמוד במכינה של אוניברסיטאות תל-אביב ובר אילן?

בשנה אקדמית אחת תוכלו לשפר את סיכויי הקבלה שלכם ואת הציון הפסיכומטרי ולהתקבל כבר בשנה העוקבת ללימודים באוניברסיטת תל-אביב. הלימודים במכינה מתוכננים לפי תחום הלימוד בו תרצו ללמוד בהמשך: הנדסה ומדעים מדויקים, מדעי החיים, מקצועות הבריאות ומדעי החברה והרוח. כך תקבלו הכשרה מתאימה לתואר ותיחשפו לחוגים השונים ולתכניות הלימוד הנלמדות באוניברסיטת תל-אביב. צוות מורים ויועצים מיומן ומנוסה ילווה אותך בתקופת הלימודים.

למי המכינות מיועדות

• למעוניינים לשפר את נתוני הקבלה בכדי להתקבל לאוניברסיטת ת"א ולמוסדות אקדמיים אחרים
  • מכינת עולים מיועדת לעולים חדשים, מועמדים מארצות אחרות וישראלים שהם בוגרי בתי ספר תיכוניים בחו"ל או בתי ספר זרים בארץ

קבלה לאוניברסיטת תל-אביב

הקבלה לאוניברסיטת תל-אביב מתבצעת על סמך הציון הגבוה מבין השניים:

• ציון "התאמה מכינה" שמחושב  על בסיס ציון גמר המכינה (ללא בונוסים) והציון הפסיכומטרי »
  • או ציון ההתאמה הרגיל של המועמד, המחושב מממוצע הבגרות הישראלית שלו (עם בונוסים) והציון הפסיכומטרי.

רשימת המכינות המוכרות לצורך קבלה והסבר על אופן הקבלה

מלגות

• מלגות של קרן הסיוע לחיילים משוחררים ניתנות על פי קריטריונים של מצב סוציו-אקונומי.
  • תלמידים שאינם חיילים משוחררים יכולים גם הם להגיש בקשה לסיוע שנדונה במסגרת ועדת חריגים (תלמידים זכאים יכולים לקבל מלגת שכר לימוד וגם מלגת קיום חודשית)

למידע נוסף ותנאי קבלה למכינה

ליצירת קשר:

כתובת המכינה: המכינה הקדם אקדמית - אוניברסיטת בר אילן, רמת גן 5290002

דוא"ל המכינה:  Mechina.kda@mail.biu.ac.il

טלפונים: 03-5354079, 03-5318406, 03-5317956  פקס: 03-7369904

שעות קבלה: ימים א' - ה' בין השעות 13:00-09:00

טופס יצירת קשר

עבור בוגרי המכינה האוניברסיטאית באוניברסיטת תל-אביב:

דוא"ל:  mechina.bogrim@gmail.com

תכנית דרור לצעירים עם אספרגר ואוטיזם בתפקוד גבוה

התכנית מבקשת לאפשר מיצוי של הפוטנציאל החברתי, הלימודי והתעסוקתי של צעירים על הספקטרום האוטיסטי בתפקוד גבוה, להשיא את תרומתם הייחודית לחברה, ולקדם את החברה הישראלית צעד נוסף למצוינות חברתית. התכנית מיועדת לצעירים בגילאי 30-21 על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה ( PDD NOS, אספרגר, ASD):